Varför vi är här?

För alla som inte är uppdaterade med den faktiska anledningen till att vi befinner oss i Norge just nu, och så kommer göra fram till december i år.

Vi är fem Luleåstudenter (Jag (Henrik Petersson/Pitten), Pontus Brorsson-Pierre/Fejset, Henrik Pettersson/HP, Sverker Högbom/Sverre samt Christoffer Schack/Schack) som runt årsskiftet 07/08 kom fram till den ljusa idén att ta ett år ledigt från studierna. Vissa har varit ute o rest innan, vissa inte. Eftersom vi är nästan halvvägs in i våra utbildningar passade ett break ganska bra just nu.

Vi är anställda genom en konsultfirma vid namn Studentconsulting, och befinner oss i Stavanger. Jag, HP, Schack och Fejset arbetar för ett företag vid namn ASKO, vilket är ett av Norges största matvarugrossister och tillhör Norgesgruppen. Vi får en order på en lång lista och samlar sedan ihop allt på en pall, lite enkelt beskrivet.
Sverker, som besitter ett CE-kort, är anställd genom Norska Posten. Där har han hittills fått köra containrar, parkera containrar och flytta containrar. Allt inom ett område stort som en fotbollsplan (vissa utflykter ner till den lokala tågstationen har även genomförts). Förhoppningsvis kommer han få lite långkörningar framöver.

Vår huvudplan är att jobba röven av oss, sno så mycket oljepengar som möjligt från lusekoftorna, skratta åt vilket löjligt u-land Norge är och därefter sticka over seas. Förhoppningsvis kommer en 4-månadersvistelse i Vail, Colorado, att inleda resan. Därefter blir det en roadtrip längs med västkusten i US&A.

Eftersom resan sträcker sig längre än 90 dagar behöver vi ett visum. Det är i princip där vi står nu. För att ansöka om ett visum krävs tre miljoner blanketter och intyg, därefter behöver du besöka ambassaden för en personlig intervju. Mailade idag den amerikanska ambassaden i Oslo för att fråga om vi kan ta intervjun där, det är långt till Stockholm.

Det är för övrigt en punkt i DS-156-blanketten som är lite lurig:

"Söker Ni inresa till USA för att överträda reglerna för exportkontroll, medverka i någon omstörtande verksamhet eller terroristhandling, eller inlåta Er i annan olaglig verksamhet? Är Ni medlem eller representant för någon terroristorganisation enligt Amerikanska UD's gällande definition? Har Ni någonsin medverkat vid förföljelse utförd under kontroll av dåvarande nazistregeringen i Tyskland, eller har Ni någonsin tagit del i folkmord?"

Vi står o väger lite där på sista stycket, Ja eller Nej liksom.

Jaja, hur som helst så vågar vi inte boka in boende, köpa flygbiljetter och köpa liftkort innan vi vet att vi kan hustla fram lite visum.

I övrigt ser Norgeplanerna grumliga ut. Vi vill gärna lämna Studentconsulting så fort som möjligt, dock har dom betalat vårt truckkort och således är vi uppbundna att slava för dom i 3 månader för att slippa betala för truckkortet. Därför stannar vi troligtvis i Stavanger till den sista augusti, sedan får vi se vad som händer.

// Kl. 0234 och en trött Pitten

Kommentarer
Postat av: Bruno

Hallå madda fakkers! Kul att se att ni lever och har det goett. Roligt att även ni fixat en blogg. Kommer att prioritera den framför mitt eget liv och följa den varje dag. Appropå de dumma jänkarna. Om jag var terrorist och vill in i landet så hade jag ju inte svarat JA på de dumma frågorna.

2008-07-10 @ 11:11:33
URL: http://pebes.blogg.se/
Postat av: Bruno igen..

Oh it´s on!!

2008-07-11 @ 19:17:26
URL: http://pebes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0