Första dagen på vägen avklarad!

Efter möte med hyresvärden vid halv nio i morse samt inpackning av alla prylar i bilen (ja, tro det eller ej med bilen var i princip knökfull trots att nästan allt skickats hem), så bar det av ut på vägarna. 
Bilen fick i helgen lite reparationer på hjullagerna fram, samt förfining av hjulinställningarna så går nu den gamla häcken som en klocka (förutom gnisslet från framvagnen, att den dricker olja som en törstig rysk marindiesel samt att det är hål i expansionskärlet). 

Siktet var idag inställt på Grand Junction, som faktiskt är en stad och inte bara en korsning. Grand Junction ligger ungefär 5 timmar från Breckenridge, men vi tyckte att det skulle vara roligare att köra på småvägar istället för att ta Interstate 70 dit. Sagt och gjort. Efter några timmars bilfärd avklarades första stoppet för resan vid en fors/bäck där det avnjöts vattenmelon i solskenet. Sedan när vi skulle ta oss upp till bilen igen så påträffade vi ett riktigt road kill, nämligen en halv hjort. Flugorna hade fest och det luktade inte hallon direkt. 
Efter lite bilder, samt peta med pinnar för att se om något hände, så hoppade den trogna skaran in i åkdonet igen. Siktet var inställt på nationalparken Black Valley, som äntrades ett par timmar senare. 
Colorado är ganska mycket cowboy när man kommer ut på vidderna. Det är ett nästan lite sagolikt landskap, med milsvidda platta marker som inkantas av höga, snöfyllda bergstoppar. Dessutom kördes flera små amerikanska byar igenom. Väldigt mycket whitetrash och Mexare, precis som i filmerna. 

I Black Valley har en fors grävt ur den porösa berggrunden och lämnat en lång klyfta som är ungefär 500 meter djup. Nationalparken har 12 utsiktsplatser och det lektes mycket "Tur-jag-höll-i-dig-nu-leken" samt brändes av några fräsiga bilder. Det hittades även lite kaktusar som rent lyriskt kastades runt på varandra. Skribenten intygar att dom minsann är djävulskt vassa och sätter sig djupt om det vill sig illa. Tror fortfarande att jag har några piggar kvar i benet.

När klockan började närma sig middag så insåg vi att den planerade grillningen inte alls kunde ta plats i nationalparken, där det är totalt eldförbud. Istället letade närmaste camping upp, där vi tjyvades oss in och snodde till oss en grillplats. Några smaskiga vurrar tillagades. När den första korven var färdig insåg vi att någon pappskalle i gänget hade slängt vårt lager av korvbröd innan avfärd från Breckenridge. Svordom svordom. Det löste sig dock eftersom lagret av vanligt bröd hade fått plats under passagerarsätet fram. Total eufori!

Vi sitter nu på Mesa Inn i Grand Junction och ska strax knåppa in eftersom det bär av mot Utah för att njuta av Arches samt Moabs nationalparker imorgon. Kommer bli najs, och förhoppningsvis några fräna bilder!Första stoppet, vattenmelon är gott.


Sverre trivs i vanlig ordning på vägarna..


Coool natur! Tittar ni noga så ser ni HP på klippavsatsen till vänster.


Högt och fränt. Thumbs up!


Tungan rätt i mun och håll i för f-n!


Fräsigt träd!


Grabbarna sitter och spanar in den fräsiga forsen.


Magasinen laddas..


..och någon minut senare är det FYR!


Fejs och Pitt försöker få bort dom arga små piggarna.


En skalbagge som stod förvånansvärt stilla under hela fototillfället..för att senare visa sig vara död:)


Korv är gott, men det krävs madskillz!


Såja. Nu är det dags för lite sova!

Mys från staterna!

// Pitten


Kommentarer
Postat av: berge

efter att ha konsulterat google.maps så är min bedömning att denna föräldra samt farmorfräjmande inställning till nationalparker är ett svepskäl. det råkar nämligen vara så att lasvegas ligger i förlängningen på den inslagna riktningen.

busted!...or?

2009-04-29 @ 11:43:10
Postat av: Soffan

Underbara bilder =) Hoppas att ni alla mår bra!Kram från Oslo

2009-04-29 @ 13:06:46
Postat av: Bruno

Helvete! Har Hp klippt sig!? Vad hände med pakten, för och efterbilder m.m. osv.

2009-04-29 @ 13:25:50
URL: http://pebes.blogg.se/
Postat av: Björne

gött mos...

2009-04-29 @ 21:27:56
Postat av: Hp

lugan bruno! jag och schack är klippta. vi kom överens om att klippning får genomföras före roadtripp. Före/efter bilder kommer när alla har klippt sig skulle jag tro. =)

2009-04-30 @ 05:25:30
URL: http://letitsnow.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Skrotpojkar...ni har hela livet framför er. Var lite mer "mitt i blusen", som Poppolinos morfar säger.Vilket du också lovade honom Poppo, iaf att inte vara helt utanför blusen och av bilderna här tycker jag nog att ni var långt utanför :)Var rädda om er och varandra

Kramisar

2009-04-30 @ 09:58:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0