Battle!

Dom senaste dagarna har i princip bara innehållit solsken. Snön försvinner tyvärr sakta men säkert. Det finns dock vissa saker som är positiva med solsken, att hänga i parken samt att dricka pilsner i solen är två av dom. Nu när Pitten dessutom fått sin tådel hitskickad från Dyskland så får även han hänga med dom stora pojkarna i parken.
Skadeläget är lite ökat. Fejset skulle igår träna på att göra 360:s på plan mark utanför huset. Efter några snurrar får han hugg och lyckas vrida knäet olyckligt. Dessutom lyckades Pitten åter slå upp sin onda tumme i Keystone idag. Tur att man har goggles när man åker, så folk inte ser när man gråter.

I dagarna dök det upp ytterliggare beundrarbrev i postboxen. Denna gång från vår kära vän Bruno (Pontus Björkbacka). Innehållet var följande:


Ett fint brev, 8 påsar med kopior på metrokorsord sorterade efter datum.


Bakgrunden till detta är, att det på LTU var Metrokorsordstävling vid varje lunch.

Texten, som är väldigt fyndigt skriven publiceras här i sin helhet:

Metro Challenge

Det har kommit till min kännedom att folk som flytt utomlands för att ha det gött tycker att det är fusk när en hårt arbetande man tar en stund för sig själv och löser metrokrysset. Fusk eftersom det anses som smygträning att inför kommande vintersäsong göra metrokrsset en gång om dagen. Därför skickar jag detta brev som ger er möjligheten att få träna lite inför kommande säsong som spås bli den tuffaste någonsin med stormästare som vilat sig i form och med nya talanger i form av oslagbara rookies.

För att alla ska spela med samma förutsättningar följer här några så kallade guidelines:

Tävlingen äger rum efter avslutat huvudmål. Antingen efter lunch eller middag. Då är förhoppningsvis så många som möjligt samlade.
Metrokrysset utan kaffe är som att bajsa utan att torka sig, inte aktuellt (utom för Sverker. Reds. anm.). Kaffet dricks utan tillsatser så som komjölk. Dricker någon kaffe med komjölk är det befogat att håna och skratta åt denne för att personen i fråga inte är manlig nog. Skräckexempel finns där personen likt Bod´n har i både Komjölk och socker för att dölja kaffesmaken. Dessa människor kommer aldrig att kunna accepteras som äkta män. Är det någon som vill vara med, men som inte dricker kaffe är det aktuellt att börja. Om personen vägrar kan det gå som för RisMini som blev dömd till Mes för all framtid eftersom han vägrade att åtminstone försöka dricka kaffe. En gruppkluns avgör vem som ska brygga/hämta kaffet. De andra ljuger för varandra och smälter maten under tiden. Nog pratat om kaffet.

Reglerna är enkla:
 • Tävlingen går ut på att lösa metros korsord före alla andra.
 • Till din hjälp har du en penna i valfri sort.
 • Varje person har en egen tidning/kryss.
 • Metro Challenge är en gruppaktivitet, men bedrivs enskilt i tystnad ända tills någon är klar. (Det är ok att bryta tystnaden genom att dumförklara sig själv med uttal som "det var svårt idag", "det här går ju åt helvete" o.s.v.)
 • Att få hjälp av någon utomstående är inte tillåtet.
 • Att vara ett lag är bara tillåtet om det finns fler deltagare än Metrotidningar.
 • Att vara ett lag och slå någon som är ensam är ingen prestige.
 • Tävlingen fortsätter tills alla är klara eller tills det att folk ger upp.
 • Endast ett korsord om dagen får lösas.
 • Snus är tillåtet och klassas inte som doping.
 • Vinnaren får ära och berömmelse.
 • Kommer man sist är man gött käz.
 • Den som ger sig in i leken får leken tåla.
Till sist några ord från författaren. Det ryktas om att med på resan finns någon form av metrokorsordsunikum. En rookie som dök upp från ingenstans och ställer gamla deltagare mot vägen genom att besegra dessa även om de har fuskat. Detta är ett hot mot den enskilde individen. Svagare personer som Fejset kan tappa allt hopp om att någonsin vinna tävlingen och plötsligt tycka att Metro Challenge är tråkigt. Detta får inte ske. Jag syftar självklart på den redan mytomsbundne Jocke med kniven. Åtgärder som förbud mot att tävla känns drastiska och därför rekommenderas något form av handikapp till övriga deltagare.


Med vänliga hälsningar


Metrokorsors professor och legend

PER BRUNO

Vi tackar Bruno å ödmjukast för försändelsen. Första slaget har gått av stapeln och ställningen blev:

#1. Jocke med kniven
#2. Sverre
#3. Pitten
#4. Fejset (som stavat fel på Makt till Makd och därför blev nedflyttad en position)
#5. HP
Diskad: Schack.

Det intogs dessvärre inget kaffe under själva challengen, dock Whiskey. Vi hoppas Bruno har överseende med detta och att Whiskey anses manligt nog?


Vi vill även gratulera alla läsare. Besökarrekord den 2:a februari, hela 130 unika besökare. Keep up the good work och sprid ordet om världens bästa blogg!

Kommentarer
Postat av: Bruno

Gött att brevet kom fram. Hoppas ni lyckas slå Jocke med kniven någon gång.

2009-02-07 @ 12:43:31
URL: http://pebes.blogg.se/
Postat av: Mini-flickvännen

Tja! jag kämpar fortfarande med att få Joel ( Mini ) till en man och gör allt jag kan för att få honom att dricka kaffe. Tyvärr e han fortfarande mesig o vägrar och har för tillfället flytt till Norge där jag inte kan nå honom och tvinga honom. =)

2009-02-07 @ 14:01:52
Postat av: Boden

Va fan är det här, så fort det är nå käzt eller när någon som ska framstå i dålig dager används jag som måttstock. Man blir ju nästan ledsen :-D Ha det bra boys

2009-02-09 @ 21:25:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0