Förlåt Albin.

Förlåt Albin..men sluta jävlas med vår blogg nu och gör tillbaka den som den var innan!

Va fan karma, när kommer det bra!?

Vi vet inte riktigt varför svenskar i utlandet just nu har en overklig otur. Först Jockes dåliga knä, sedan bryter Sverre handleden, Pitten tummen. Även svenskar på andra håll i världen, Fejsets kusins kompis fick en pinne genom foten.  Nu idag har följande hänt:


Grabbarna från Kanada:s Nissan Sentra.

Luppen, Bylund, Schack, Fejset, HP, Sofie och Pitten var i Vail och åkte idag. Har snöat ungefär en halvmeter dom senaste två dagarna, så det var ju ganska sweet åkning.
Simon var hemma, lite sliten, och skulle hämta upp grabbarna i Vail för att sedan dra direkt till Salt Lake City på eftermiddagen. På eftermiddagen ringer dock Sverre och säger att vi kan ta med oss Luppen och Bylund tillbaka till Breck.
- "Jaha, varför det?"
- "Ja..Simon har krockat..."
- "Öhh..jaha!?"

För att dämpa stämningen så gick det bara fint med Simon. Inga men alls. Det som hände var att han i en lång högerkurva tappade fästet, och gled sakta ut till vänster. Där kommer den här dundrandes:


En arg stridsvagn till sopbil

Sakta gick det, runt 40 km/h..men när sopbilsföraren upptäcker en smått viftande Simon Israelsson i en liten Nissan Sentra skrattar han för sig själv, gör han en kick down och kör sedan över bilen.
Det sura i kråksången, som dom nu i efterhand har kollat upp, är att deras försäkring endast gäller för bilkörning inom Kanada. Förstår ni hur jäkla farligt det är att köra oförsäkrat i USA?..och dom har kört runt 300 mil...

Bilen kommer alltså som Jocke, mycket vist, sa "inte rulla en meter till i år". Det kostade 400 dollar att frakta den till skroten i Denver. Sopbilen har en kass hydraultank och några trasiga batterier. Grabbarna är fast i Breck, men ska hämta en tjejkompis i Montana imorgon..det ser inte så ljust ut med andra ord.

Nu ska det badas hot tub, drickas mycket öl och försöka glömma bort den här dagen helt och hållet.


En tvåa på karossen och en trea i lack. Nä, skämt o sido. Den här bilen är kass.


En less Simon i bakgrunden. Vi förstår honom..


Kass hydraultank och lite batteripaj.


Ford F650, en jääävligt fet bärgare körd av en skum mexare.

Nu håller vi tummarna för att karman vänder...edit kommer som sagt inom kort.Konstruktiv kritik..

I ett svagt ögonblick skrev Pitten ett mail till blogg.se, detta efter att ha försökt lägga upp bilder i ungefär 2 timmar..

Pittens mail:

Ämne: Sopor!

Helt ärligt, vad i helvete är det för fel på er jävla publishme-tjänst?! Den krånglar ta mig fan alltid och det är ett helt företag att försöka lägga upp bilder på er sida. Ett försök av tre fungerar, i snitt.
Det kan inte heller vara att serverkapaciteten falerar eftersom våra inlägg läggs upp mitt i natten svensk tid, vad är då problemet!?

Tack för en usel tjänst

// Pitten

Svar blogg.se:

Hej,

Att det inte fungerar beror förmodligen på att det är hög belastning.
Kom ihåg att Blogg.se är en gratistjänst och att du faktiskt kan använda den helt gratis.
Du har dessutom full möjlighet att byta till en annan tjänst om du är väldigt missnöjd med vår.

Mvh Albin, Blogg.se.

Tack Albin, jag ska komma ihåg att blogg.se är en gratistjänst.....som jag kan använda helt gratis! Lägg istället energin på att fixa er sida. Den är sämst!

// En något lugnare Pitten

X-games och fint besök!

I onsdags eftermiddag snackade Sverre med vår Luleå-kamrat Simon via Skype. Dom befinner sig i Golden, Kanada, för säsong. Simon var sjukt taggad på att se X-games, som i år gick av stapeln i Aspen, Colorado.
Ungefär samtidigt som Simon nämnt roadtrip till Colorado för Luppen, med Luppens egna ord: "Ja tänd te på alla sju direkt o for o tanka bilen". Bylund, som kantats av dålig karma under hela säsongen, var mer svårövertalad. 30 minuter efter samtalet var Simon och Luppen klara. 2 timmar efter samtalet var även Bylund färdig och dom var på väg.

238 mil, 23 timmar samt nio bananer senare (deras Nissan Sentra med 1.4 liters motor varvades ur friskt) anlände dom Breckenridge. Efter några high fives, ursäkta-tog-jag-dig-på-k*ken-nu?-moves (UC-Larsson) och kyssar på halsen så var dom redan inkvarterade i Tha Breck Crib!
Det blev en frisk utgång på kvällen som resulterade i en fruktansvärt bakfull samt höjdsjuk Bylund dagen efter (om Chuck Norris skulle bli dålig så skulle han bli lika dålig som Bylund...).

Under lördagen blev det först pow-pow-åkning på förmiddagen innan avfärden mot Aspen/Snowmass tog vid. Dagen kan väl egentligen sammanfattas med två ord: Kyla och Hunger. Det var blötsnö och halvregnade, och för dom snilleblixtarna som tidigare under dagen utrustat sig med sneakers så försvann känslen i fötterna efter 2.26 minuter på åskådarplats (Pitten, Schack och Rikard).
Inför Superpipe-kvalet i Snowboard så funderades det på att äta lite. Det hade trots allt gått 6 timmar sedan senaste mål. Dock var halva gänget så vansinnigt heta på gröten att dom stod o hängde på stängslet för att få en bra åskådarplats uppe på Superpipen. En bra plats fick vi helt klart, nackdelen var att vi inte fick lämna den jävla pipen för mat, eftersom vi då inte kom upp igen. Platsen var magiskt ideal för Big Air-finalen för skidor också..så vi höll ut.

Två jag-mötte-lassie-ögonblick fick vi under dagen:
1. Luppen gjorde high five med Shaun White
2. Jon Olsson vinkade och såg jävligt glad ut när han såg att 11 grabbar, med svenskflagga, stod och skrek "JOOOOON!!!!!", under hans väg tillbaka upp till starten.

Mat intogs 13 timmar efter senaste mål  (lunch på Wendys) på Wendys..ett halvt kilo kött sätter stopp för den mesta hungern ganska snabbt...
På vägen hem var det snöstorm, vilket gjorde att hemfärden tog närmare 5 timmar.

Kuriosa:
En märklig sak som vi upptäckt här i staterna är att bilarna ALLTID vid avkörning lägger sig upp-och-ner, på taket. Det finns egentligen inga undantag. Teorier om att en vält-bilen-NU-knapp installeras som standard på samtliga bilar här har börjat grumla fram. På väg till och från Aspen sågs två upp-och-ner-vända bilar. Fejset vann vadet...
/slut kuriosa

Hemma runt tre på natten var hela gänget utpumpat och for i säng relativt snabbt. Idag har vi öst puder här i Breck. Simon har lyckats knäa sig själv i ansiktet och åkt på en blåtira (lite av ett IQ-test).

Över till lite bilder:


Grillmästare Le Pitt styr upp lite Jack Daniels-marinerade köttbitar under fredagskvällen.


Feta bergspass under vägen till Aspen


Sverker stjäl i vanlig ordning all uppmärksamhet..


Shaun White är glad efter sin seger i Slopestyle. Bra på snowboard är han men snygg är han definitivt inte.


Random brädåkare slänger in en fet grab på första lipen. Bara själva pipen var 22 fot hög, 6.7 meter. Sedan hoppade dom lika högt till..


Simon Israelsson, Mr Axe 2006.


Simon älskar Pittens välshapeade, kulformade skinkor.


Såhär nöjd blev Pitten..


HP med den obligatoriska svenskflaggan över axlarna.


Mr Musche. Det börjar talas och planeras om riktigt roliga ansiktsbehåringar framöver.


Luppen visar sin bästa sida, höger.


AWWWW...POPP..Nej, vi får sluta med det nu. No offence Ulrika. Fin är han iallafall!


Högt! Kolla publikhavet, mycket folk var där.


Skoter-crosstävlingen. Riktigt sjuka snubbar.


Jon Olsson..WOOO!!


Hela gänget, från vänster övre raden: Luppen, Fejset, Simon, HP, Sverre, Love, Johan och Schack. På nedre raden med flaggan Jocke och Pitten.

Idag (måndag) har vi rippat Vail. Har kommit mycket ny snö på senaste. Grabbarna från Kanada verkar stanna kvar några dagar till pga all snö. We like!

Video edit inom någon dag..


Publishme.se motarbetar!

Om det är dålig karma eller otur vet vi inte. Publishme.se, blogg.se:s serverplats, motarbetar oss exakt hela tiden. Det börjar nästan gå förbi Adobe Premiere i irriterande-faktor!
Vi försöker och försöker att lägga upp bilder men får som svar att det inte går. Snart skickas ett mjältbrands-email till huvudkontoret för blogg.se!

Ytterliggare en Sverre-edit..

Sverker stjäl all uppmärksamhet just exakt nu. Han är med överallt och är alltid roligast. Vi har fortfarande inte fått kameran vi beställt (Schack är skitdålig på att beställa), så vi får tillgodose er med bad-quality-låtsas-widescreen.


Operation Sverker

Idag har vissa ur gänget varit i Keystone och åkt i världens tredje bästa park. Andra har varit hemma och vissa har agerat sjuktransport.
Idag lyckades till slut Sverker få till sin operation efter väldigt mycket meck med Trygg&Hansa (riktigt risigt försäkringsbolag). Således har vi ytterliggare röntgenbilder idag (börjar bli ett dåligt mönster det här..).

Sverre mår iaf bra efter operationen. Kanske beror det på hans utomordentliga läkekött eller så är det ost-och-rostbiff-mackan plus en sprite direkt efter ingreppet. Han ligger just nu utslagen i soffan, och Fejset är just i färd med att raka av honom ögonbrynen. Wopwop!

I helgen tänkte vi dra till Aspen för att kolla in X-games. Kan bli helt vansinnigt fett! Bilder och film utlovas. Det ska även komma ordentligt med snö framåt helgen så vi hoppas på fler fejs-shots och bottenlösa puderåk.
Åhhh! Poppolino är så fin i sin nya jacka! Ellerhur Ulrika:)?


Schack börjar få in det här med rail-stance!


Åhhhh, Poppolino! Du är så fin i dina nya byxor!


HP shooting of the lip i pipen


Poppolino hoppar lite...o han är sååå fin!


HP laddar ett litet dropp.


Schack testar stålkanterna på XXL:en. Inte helt mjukt före.


HP kör en variant av Bryssel-steget..


Ser ut som ett par skidor och en hjälm är ute o kör för sig själva. Tittar ni noga så ser ni att det är HP där emellan.


Mattanter ska laga mat. Punkt. Här någon typ av tran-hopp från Soffan (lägg märke till öppna handflator).


Schack and HP sitting in a tree, K-I-S-S-I-N-G!


Sverres arm efter ingrepp..nio skruvar (troligvis ett praktikantjobb, kolla va snea skruvarna är!) och en metallplatta sitter inte där sedan födseln.


Karl Sverker Högbom..nu är han inte stor..


HP förbereder hudarna för morgondagens hajk.

Det verkar även vara stört omöjligt att få tag i någon butik som säljer Dynastar-bindningar. Sjukligt segt att vänta 2 veckor på en del som alla borde ha på lager!

Imorgon är det som sagt hajkningsdags. Tajm att testa alla hudar, Dukes, Baroner och fetelagg. Kommer bli intressant att släpa på 25 kg utrustning 3500 meter upp. Bilder utlovas.
Test med baklängesfilm!

Ny edit gjord, mest för att testa lite idéer till den kommande filmen..


Lägg även märke till Sverres gång bakom HP runt 1.20Ny design!

Ny banner made by HP and Sverre.

Tobaksfrågan..

Att vara en man av svenskt stål, en äkta viking är inte lätt vid längre utlandsvistelser (dvs att snusa). För att förklara det krisiga läget så behöver en liten historia berättas.

Det var en gång en Jocke. Han hade en ganska lämplig taktik och köpte med sig sex stockar favoritsnus hemifrån. Pitten, som är mer av det-ordnar-sig-släktet räknade kallt med tax free på Arlanda.
Mycket riktigt, väl på Arlanda inhandlades två stockar snus samt en flaska wirre av Pitten. Glad i hågen så placerades varorna i en välkamoflerad, blå påse och togs med ombord på flyget mot New York.
Hela resan drömmer Pitten om hur fint det kommer bli att dricka wiskey och snusa vid framkost till Breckenridge. Planet landar och taxar in.
Efter landning börjar Fejset stressa med att vi måste skynda oss för att hinna med nästa flight (helt sant..), varpå Pitten och Jocke hoppar ur sina säten och likt två amerikanskfotbolls-spelare bufflar sig fram i mittgången med handbagage och jacka. Därefter väntar en kilometerlång gång tlll imigration, där vi alla blir korsförhörda och ingen tror på historien om skidåkning i 4 månader utan jobb..efter mycket hundögon och vissla-och-titta-åt-ett-annat-håll-och-försöka-övertyga-killen-i-båset-om-att-vi-är-ärliga-blickar så går det fint.
Väl nere vid bagagebandet börjar Sverre packa ner den wiskey han köpt på Arlanda i sitt bagage. Det är nu en ilning går genom Pittens ryggrad, han blir genast en aning svettig och flackar med blicken fram och tillbaka.
- "HELVETE!! Jag glömde godispåsen på planet!!"

Likt en puma på jakt efter sitt byte rör sig Pitten med smidiga, snabba rörelser och korsar mellan folket som är på väg ner för den långa trappan upp till imigration. Väl där får han efter några panikslagna minuter reda på att planet redan taxat ut och att påsen med allt fint är försvunnen för gott. Pitten sjunker ihop, likt ett ryggradslöst djur och skriker "WHY!?!?! WHY ME!?!?"

Som tur är hade han här 5 prillor kvar i dosan i fickan. Dom vårdades väl.

Snusbristen löstes därefetr tillfälligt genom att Pitten fick låna två dosor av Jocke. Dessa två dosor har bevakats hårt och varje snus har lagts in efter noga övervägande.

Efter några dagar upptäcker vi att dom trots allt säljer dosor, som ska innehålla någon typ av "smoke free tobako". En dosa inhandlas och det konstateras efter ungefär 21 sekunder att detta är helt omöjligt att snusa. Det smular värre än ett poröst sandslott som uppslukas av havet. Snuset trivs sämre i munnen än en gris på asfalt. Fy fan för amerikasnus!

Efter några dagars snokande beställs dock tre stockar snus från buysnus.com (gratisreklam, vi vill ha royalty!). Det går några dagar och därefter berättas det av bekanta på orten att man är tvungen att ha en postbox i Breckenridge för att överhuvudtaget kunna ta emot post och paket (såvida det inte är skickat med UPS), annars sänds allt tillbaka till avsändaren. Samma kallsvettighet och ilning som på flygplatsen uppstår hos Pitten. Ungefär samtidigt som "måste ha postbox.." lämnat den bekantas mun är Pitten redan halvägs ut genom dörren och på väg ner till postkontoret. Nu gäller det att avancera snabbt, de 3-7 dagarnas leveranstid är i princip redan uppnådda!
En postbox ordnas och mycket hundögon på postkontoret leder egentligen ingenstans. Paketet "finns inte i deras system", och eftersom Pitten skickat paketet med Posten Sverige så finns inte heller Kolli-ID eller något tullnummer. Buysnus.com har kontaktats med vanliga mail, snälla-hjälp-mig-mail samt till slut hot-mail. Inget verkar hjälpa.

Det kan konstateras att Pitten är den sämsta utomlands-snusaren i världshistorien. Han har köpt, och betalat för fem stockar snus, men sitter fortfarande och suttar på någon risig tuggtobak som inhandlats lokalt. Snälla alla där hemma, be en bordsbön för följande:
1. Att Pitten får sitt snus
2. Att Premiere slutar bråka med Pitten och Fejset
3. Att Sverre någon gång får opereras och att det löser sig med försäkringen.
4. Att vi alla kommer hem helskinnade.
(ordningen är inte slumpmässig).


Insamligen Hjälp en Pitt i nöd har startats.

Hjälp en Pitt i nöd är en frivilligorganisation, med fulla rättigheter. För att hjälpa till på traven skickas valfri (take a guess) gåva till:

Henrik Petersson
PO-box 7037
310 Village Point Drive
Breckenridge, 80424, Colorado
USA
Loveland Pass, nästan bara good news!

Idag drog den hela skaran av crewet samt Lowe och Rickard (två sköningar från moderskeppet Sverige) iväg på roadtrip. Det bar först av mot Frisco för att Fejset (som inte orkade göra lunchlåda på morgonen) skulle få inhandla The Baconator på Wendys. Att äta The Baconator (kanske en av dom bättre burgarna här..) kall 5 timmar efter tillverkning gör inte burgaren rättvisa. Nog om det.

Loveland Pass är iaf ett ställe där man kan köra med bilen upp till ca 4000 meter på serpentinvägar. Du kan där släppa av ett gäng åkare, låta dom åka feta offpiståk, och därefter hämta upp dom 4-500 höjdmeter längre ner. Ganska sweet ställe:)! Problemet är att ingen vill köra bilen..
Så istället byggde vi en fet BC-kick (back country hopp) och rippade fett. Pitten kunde inte riktigt hålla sig med sin dåliga tumme, och drog av en frontflip..I vanlig ordning när Pitten ger sig på frontflips så går något sönder..se bild nedan.
Fejset drog någon rodeo, frontlip och HP slängde iväg några treor. Kul dag helt klart!

Berge, vi uppskattar att du kommenterar inläggen. Men du behöver bara skriva samma sak en gång, budskapet går fram ändå. Vi gav 3600 dollar för bilen, ungefär 30 000 SEK. Detta delat på sex tycker vi är klart överkomligt. Bensinen kostar mellan 1.50-1.80 dollar / gallon beroende på var du tankar. En gallon är 3.79 liter, Mackan you do the math!

Sverker hälsar att han mår bättre idag, även fast han sitter som en grönsak - med dregel i mungipan - i vår fancy fåtölj. Han har också testat att gå på toaletten för första gången sedan olyckan (för att göra 2:an alltså..). Han försökte ge sig på att torka sig switch, men insåg sin begränsning och fick ta en lång dusch efteråt.

Över till lite pics.


Mattanten Sofie vidgar sina vyer.


Stället där man plockar upp åkare, eller liftar tillbaka upp till toppen. Precis här nedanför körde världens fetaste Jeep Wrangler (höjd och med extra breda och stora däck) av vägen..och blev en stund senare uppdragen av världens fetaste pickup. Ganska kul skådespel.


Ett gäng åkare får lift. Ganska skön mentalitet här.


HP knallar till bilen för att byta sina feteskidor mot jibblaggen.


Proffset Lowe Andersson slänger av en fet backside air. Oldschool ftw!


Rickard hänger i djupsnön.


HP drar en stor tailgrab.


Inte fel med lite bad efter en hård dag i backen..synd att Hot tuben fortfarande är sönder, och nu håller hiskeliga 25 grader! Inget bad idag alltså..


Resultat efter frontflip landad i baksätet. Kommentar Pitten "Fan, hellre att jag går sönder än grejerna. Jävla skit!"


Tådelen på bindningen har alltså brustit i godset. Gott betyg till montören av bindningarna eftersom skruvarna sitter där dom sitter (Pitten). Lägg även märke till tummen, som nu börjar bli mer och mer blå. Det är bra right?

Imorgon ska Sverre köras till Frisco för operation. Om han gör det utan att gråta så får han glass till middagen.

Vi tänkte berätta något kul idag men...

..istället tänkte vi upprätthålla traditionen av att lägga upp röntgenplåtar. Idag lyckades två man göra sig illa, den ena lite mer lindrigt. Det roliga i historien är att båda skadorna uppkom under åkning i bergets minsta park, tryggveparken. Landningarna var ganska isiga och hårda, men vi bestämde ändå att börja dagen här.

Pitten, HP, Sverre och Fejset åker först ett åk (Jocke och Scack är hemma pga sjukdom och skada). Allt går bra, folk slänger treor till höger och vänster. Nästa vända är självförtroendet något högre och Pitten försöker sig på en switch 180. Det går på röven bigtime, och precis som i Hemavan där han räddade ett fall med lilltån, räddas nu fallet med tummen rakt in i den isiga landningen. Han har inte varit hos någon läkare, men tummen är iaf orörlig, svullen och smärtar en del.

Några timmar senare kommer mattanterna hem och frågar hur det är med Sverker.
- "Huh? Han är väl lika sluskig som vanligt eller är det något speciellt?", svarar Pitten.
- "Är han inte hemma?"
- "Nej...?"

Tydligen har även Sverre ramlat i tryggveparken (som obviously inte är så trygg..). Han hade då sagt till resten av gänget att han skulle bege sig hemåt. Men hem kom han inte förrän sent. Detta efter diverse teorier om våldtäkt eller att han kanske blivit våldtagen.
Det visade sig att han varit på sjukhuset hela tiden (puh!). Hem kommer han, med armen i mitella och underarmen gipsad.
"hux-flux-axel-lux", som Ole Bramserudt skulle sagt.
Armen är bruten. I vanlig ordning är det inte billigt att uppsöka läkarvård här. Undersökning plus gips för Sverre smög iväg till 500 dollar. En eventuell operation skulle uppgå till 20.000 Euro. Tur att Norge har tillhandahållit mycket pengar..


Letitsnow productions på kontoret..


En, efter omständigheterna, glad Sverre.


Mattanterna Sofie och Marie på sitt kontor..


Sverre har intagit position, i vilken han kommer spendera en del tid framöver.


För ett så otränat öga, som våra, så ser allt ok ut. Men tydligen är det översta benet av dom två stora på bilden längst ner, förskjutet för långt åt vänster. Dessutom har "småbenen" i handleden fått en kyss av det stora benet, som även det är förskjutet. Fast åt höger...förstod alla det där? Någon läkare får gärna komma med en expertkommentar.
 

Det syns inte så tydligt på denna bilden, men tummen till höger är den utsatta.

Det bads även om specs på vår införskaffade bil. Here goes:

Modell:
Chevrolet Suburban LT1500, årsmodell 1999.
Längd: 5,6 meter
Bredd: 1,96 meter
Vikt: 2105 kg
Tankvolym: 167 liter
Motor: 5.7 liter Vortec V8. 250 hk, 350 Nm.

Vi hoppas på bättre nyheter imorgon...

Filmedit USA del 1.

Äntligen har vi bråkat klart med Premiere. Jäkla skitprogram!

Som ni kanske förstår så kommer bloggen användas lite som en videoblogg. Vi lägger upp filmer lite då&då, dels för att stilla redigeringsbehovet och dels för att visa vad som händer. Vi har ännu inte fått vår beställda HD-kamera, således är följande filmat med Schacks gamla DV-kamera samt Pittens POV.1 (hjälmkamera). Vi beklagar kvalitén och det lite konstiga formatet på filmen.
Dom dagar som vi varit sjukt åksugna så har vi inte filmat. Mestadels pga avsaknaden av kamera. Vi har även introducerat en ny spelare, Vimeo, som i fortsättningen kommer tillhandahålla all film från letitsnow productions.
Tryck på Vimeo-länken för att komma till Vimeos hemsida. Där kan man se filmen i helskärm.

God cop, bad cop.

Vi har lite goda nyheter, samt lite dåliga. Vi börjar såklart med dom goda. Äntligen är bilen fotograferad och bilder syns nedan, vi håller även på att slänga ihop säsongens första mini-film..om bara Premiere skulle få tummen ur röven och tillåta oss att importera Divx-filmer så hade världen varit en bättre plats. Det är på gång alltså.

Den dåliga nyheten är att säsongens första skada är avbockad. Jocke, the militär-man, Andersson lyckades krocka med snowboardproffset Lowe Andersson i backen och ådrog sig en knäskada, fyra trasiga tänder samt en trasig lunchlåda (vilket svider mest). But don't worry, bilder finns. Kostnaden för att försöka reparera tänderna och fixa knäet uppgick till 1050 dollar, småsummor i vår värld, men för er vanliga dödliga så svider det såklart.


Fejset och Pitten posar vid fetebilen! Vi kan meddela att det får plats 8 personer och full skidutrustning..ledigt..


För er som vi snackat med innan avresan vet att "hänga på huven" var ett krav. Detta var också det första, och enda, vi testade vid köpet. Hoppas att resten av bilen också håller..


Letitsnow-flingan. Tack Sverre för en grym design och tack André för ett djävulskt bra jobb!


Standard vid hemkomst. Heltäckningsmattan har börjat övertyga oss om sin existens.


4 trasiga tänder, men glau ändå!


Vi vet - benen är håriga. Men lägg märke till det extra knäet Jocke har lyckats fixa till vänster. Tre knän måste ju vara bättre än två right?


Allt såg bra ut på röntgen dock.


Vi bad läkaren fixa så mycket han kunde. Det blev inte bättre än såhär.


Sverre hade med sig kameran ut en dag. Här HP som shreddar med sina nya Armada JJ.


Schack tokdropar.


Jocke innan olyckan. Fullt åkbar.

För att avslöja den tävling som utlystes i förra inlägget med kamera-borttappandet. Gissa igen! Som sagt, det är ingen kioskvältare att det såklart var....FEJSET. Även kallad glömarn!

Film kommer inom kort när vi som sagt fått ordning på &%"#"# Premiere!

En ny era är påbörjad..

..och en annan avslutad. Det är nu klart, avtalen är påskrivna och alla inblandade meddelade. Letitsnow Productions har härmed köpt upp TMF Productions (inte på grund av varumärket, utan på grund av personalens kompetens).
För att illustrera det hela så har vi slängt ihop en liten sekvens i After Effects:Nedan följer lite bilder. Det är fortfarande dåligt med bilder från åkning. Vi hade med oss kamera en dag då det var totalt episkt, sjukt mycket snö och bilderna blev helt galet bra. Kameran är dock inte i vår ägo längre, detta eftersom kameraägaren tappade den någonstans i 1 meter puder (tävling: Vem tappade kameran och vems var den? Ledtråd: Det är ingen kioskvältare direkt..Skriv svar i kommentarerna).


Före-bild från Arlanda. Se så glaua vi e!


Bild tagen utanför vårt hus i Breck. Ingången syns till höger i förgrunden.


Bussen på väg till Frisco för att hyra bil och ta sig till Denver.


Busshållsplats. Coola killar!


Utsikt nerifrån byn.


Idolbild, Pontus Brorsson Pierre januari 2009.


En typisk USA-lastbil. Rullar jävligt sjuka ekipage här, Sverre får k-sprängning varje gång han ser en...

Det vi gjorde i Denver var att köpa en big ass amerikansk bil. Bilder på den kommer inom kort, vi har inte kunnat ta någon fet bild än eftersom vi alltid kommit hem efter mörkrets inbrott. Givetvis behöver den dock stripas!


Pimpin' the ride!


Alla barn vill vara med o leka..


Vår gear, utrustning för en hel gymnasieklass..


Fett coolt!


Flingan på huven. Bilen säljs till högstbjudande!


Pitten med sina snowblades.


Pappa Schack. 40 minuters hajk => 1000 höjdmeter i knädjupt, dammtorrt puder. We like!

Så ja, nu börjar det bli ordning på inläggen! Det finns mer att vänta, vi lovar!

Powpow!!

Första inlägget från USA. Resan var smått strapatsrik (i vanlig ordning). Vad som dock var positivt var att Continental på Arlanda inte hade en aning om vad deras bagageregler sa (är inte detta typ det enda dom ska ha koll på?). Vi slapp iaf undan att betala någon typ av övervikt. Sjukt sweet.

Pitten köpte iaf 2 stockar snus på Arlanda, plus en najs whiskey. Vad tror du han har glömt när vi stigit av planet i N.Y, samt gått igenom immigration? Givetvis - påsen med snus och whiskey..
När han väl kommer på det så har planet tydligen redan taxat ut och godispåsen är long gone. Sjukt surt!

I övrigt så var chaffisen som körde oss från Denver till Breck helt magiskt mystisk.
- Varje skylt som vi passerade var han tvungen att läsa högt för sig själv. Ni som kört bil i USA vet hur många skyltar som kantar vägarna..
- Han gäspade oavbrutet var annan minut hela vägen.
- Blinkar i 5 minuter för att göra ett filbyte, men byter aldrig fil. Detta skedde typ 10 ggr.
- Är allmänt otrevlig.
Tror ni han fick någon dricks? Not so much..

Huset visade sig iaf vara en positiv överraskning. Det är tre våningar. Ovanvåningen huserar Fejset + Pitten i en king size bed. Där finns även en jättegarderob plus ett badrum med dubbla handfat och plats för en halv armé. Mellanvåningen innehåller kök, vardagsrum, uteplats (med hottub) och matsal. Här finns även ingången en halv trappa ner. På undervåningen huserar resten av gänget. Där finns två sovrum, två toaletter, tvättmaskin och en massa annat. Det är stort mao!

Det vi nu jobbar med är att få hit all utrustning som är beställd samt att beställa all utrustning som behövs. Dessutom kämpar vi mot höjdsjukan. Luften är klart tunnare på 3000 meter. När man dessutom, med för lite försäsongsträning, åker skidor en hel dag så känns det både i lungor och ben. Vi är alla helt magiskt slut i ben, mage, rygg..ja, i princip hela kroppen värker.

Idag var även andra skiddagen. Eftersom vi alla tänkt ta det lugnt så tog vi inte med någon kamerautrustning upp. Det visade sig vara en riktig bajsmacka att inte göra det. Det har snöat ungefär 1 meter det senaste dygnet, och hela dagen innehöll svängar med ansikts-sprut av den kalla och torra snön. Helt magiskt.

Vi ska bli bättre på att fota och filma. Men nu har ni iaf fått en liten statusrapport. Vi återkommer när jetlagen har gått över.


Nytt år, nya tag!

Fytterackarn! Nu är det fan on! Sitter just nu i Stockholm och räknar ner till flygets avgång på måndag morgon. Det var en klart strapatsrik tågresa från skånelandet till Nueva El Stockholmo. Axplock:
- Hoppar på fel tåg i Hässlehåla och tvingas kasta mig ur i farten med all packning..Hur fan skulle jag kunna veta att tåget som inkom på spår 4 (rätt spår ffs!) till Stockholm var en timme försenat.
- Är nära att döda en tant på centralstationen i Stockholm när jag svänger runt med mitt bagage på väg upp för en trappa. Det är fan inte lätt att springa runt med 2.10 meter skidbag som väger bly. Old folks, watch out!

Har även snackat med boysen idag, vissa några fler gånger (Fejset!) än andra. Samtidigt som det varit skönt att vara hemma lite så har man saknat de nattliga uppskedningarna i brygga och doornobslagen i lyan i Stavanger.

Flyget avgår 0900 måndag morgon. Fan för den som kapar, bombar eller förstör resan på något sätt. Nu är det fan dags!

Vill även skicka en hälsning till allas vän PB. Vad har nu flugit i dig? Släpp sargen och kom in i matchen, vi vill fortsätta att fnissa åt dina sköna inlägg (speciellt dom på engelska).

Le Pitt Noir out!

Ps. För att bygga upp förväntingarna ännu mer så kan vi announca att det snart kommer ske något stort på bloggen. Säger inget mer (det är dock ingen film denna gång..). Ds.

RSS 2.0