Dag 3, cykeltur samt fortsatt utforskning av Utah

Uppstigningen klockan 0730 blev inte riktigt av, varpå Schack som gått upp vid denna tid började bli småirriterad vid nio eftersom folket fortfarande låg och sov. 
Avfärd från timmerstugan runt halv tio, för att ta sig in till Moab City. Aldrig tidigare har vi skådat så mycket balla fordon på en plats. 80 % av alla pickuper hade antingen crossar eller fyrhjulingar på flaket, resten hade monstermaskiner på släp. Dessutom rullade stora terrängfordon (Inga dörrar, ingen baklucka och störtbur) runt ledigt i den lilla byn. Att vi hade kommit till någon typ av adventure-stad var solklart. 
Efter frukost på Subway så gick vi bort till Adventure Center för att höra vad för skoj vi skulle kunna hitta på. Det som föreslogs var antingen en Hummer-tur för 50 dollar per person eller river rafting för det dubbla. Till saken hörde att river raftingen var av klass 1 och 2, vilket innebär mystempo ner för en liten bäck. Av klass 3,4 och extreme fanns inte ens på menyn, käz - så vi sket i det.
Istället fick vi en broschyr där Jhonny tydligen hyrde ut cyklar. Smooth tyckte vi, så vi slog honom en signal. En halvtimme senare stod vi 10 miles norr om Moab och Jhonny rullade in på parkeringen med en pickup, släp och 10 heldämpade cross country cyklar.
Efter en snabb instruktion om var vi skulle cykla så tog vi på hjälmarna och bar oss iväg.
Terrängen var ganska varierande, men med mycket sten och klippor att cykla på. Vi kan alla, förutom Jocke, hålla med om att nedförscyklingen var mest roande...detta eftersom man kunde ha mycket "dörne" och ligga lite sådär på gränsen hela tiden. Den enda craschen idag var när Jocke skulle köra ner för en brant stenvägg, fick någon typ av framhjulslåsning och började fara över styret. Som en puma lyckades han då slänga ifrån sig cykeln och mirakulöst landa på fötterna. Hur det gick till tvistar fortfarande de lärde om. 
Fejset valde efter halva rundan (som totalt var ungefär 2 mil) att vända tillbaka till bilen för att inta lunch och därefter cykla ett spår som vi tidigare cyklat allihopa. Med fick han bilnyckeln. 
När resten av gänget återvände till bilen runt en timme senare hade Fejset givetvis precis gett sig iväg..med bilnyckeln. Där stod vi i 30 plus, klockan var strax efter 2 och skugga på den stora parkeringen var i princip omöjlig att hitta. Vattnet tog slut under cykelturen, så ökendammet, den intensiva hettan samt cyklandet gjorde våra halsar till fnöske. 
När Fejset sedan dök upp en timme senare, överbemannades han, flertalet pungslag utdelades och nyckeln återtogs.
När vi väl vätskat upp, drog vi vidare in mot Moab för intag av lunch/middag och därefter satte vi av ut på vägarna igen. Planen var att försöka ta sig en bit sydväst, och att passera nationalparker på vägen. Så sa vi och så blev det, 5 timmar senare var även Capitol Reef avbockat från nationalparkslistan. Vi kollade fortfarande in ganska mycket sten, men det var ändå fränt. Det roliga var när vi tänkte ta en liten avstickare precis innan Capitol Reef, och hamnade mitt i en kofållning gjord av livs levande cowboys (jeans, skjorta, häst samt cowboyhatt).

Närmaste staden efter Capitol Reef var byn Torrey, där även natten tänkte spenderas. Efter att ha kollat in samtliga motell, endast för att komma fram till att priset låg på ungefär 60-80 dollar natten (för ett rum) så tänkte vi dra vidare till nästa stad (det gjordes även ett desperat försök att åka tillbaka till ett motell för att höra om vi kunde sova 6 i ett rum..det gick inte, dessutom undrade hon hur vi kunde ha blivit 6 när vi var 4 för 10 minuter sedan. Jocke harklade sig lite och vände sedan på klacken och gick). På vägen hittade vi dock en eminent camping, och där sitter vi nu. Återigen i en logcabin, denna gång med sovplats för 3..alltså får Jocke sova på golvet och resten i sängarna. Livet är rättvist.
En sak som är sjukt värt med campingarna här i USA är att nästan varenda har Wifi gratis. Sverige - ta efter!

Kvällsmaten ikväll var spännande och intogs på Café Diablo. Till förrätt åts skallerorm, vilket smakade ungefär som tacokrydda..hur nu det går ihop.

Över till lite bilder från dagen:


Sverre testar cykeln på parkeringen och ser onekligen nöjd ut! Sverker som även är känd för att väldigt lätt bli grymt solbränd (med betoning på bränd) ligger nu här brevid och snyftar eftersom vaderna tydligen var lite för exponerade för solen idag.


Schack testar lite bakhjulsåka.


Fejset ville inte vara sämre..


Sverre, Fejset, Jocke och HP svischar förbi kameran.


..och på efterslänten efter en stukad fot kommer Pitten.


Grabbarna grus, på heldämpade cyklar utanför Moab 2009. Kommer gå till historieböckerna.


När vi svängt av Highway 24 för att utforska en spökstad så upptäckte vi efter en sväng 100 meter in på den lilla grusvägen att den var blockerad av typ 100 kor. Så vi backade upp och gick ur bilen för att försöka få lite closeups på ståhejet. Just då kliver en tant ut ur en trailer och säger till oss att sätta oss i bilen igen, eftersom korna tydligen är mycket rädda för människor..hmm..ok..
En liten stund senare kommer en tvättäkta cowboy på 55 bast förbiridandes och inleder med: "Zup Doc?". Han tyckte sedan att vi skulle sitta blixtstilla och rulla upp rutorna för att inte skrämma dom stackars korna. Allrighty, några minuter senare är detta synen utanför vår bil.


Cowboy in action, lägg även märke till lassot!


Skickliga var cowboysen iaf, att lyckas styra 100 kor med 5 personer och några hästar var verkligen en syn.


Capitol Reef National Park.


Solen börjar gå ner.


Solnedgång över vidderna, som Sverker prompt skulle se. Så vi fick stanna vid en panorama point för hans skull.


Lite sten och lite sol.


Det kikas på bergväggen..som tydligen hade målningar på sig som var 1000 år gamla och gjorda av indiander, att dom såg ut att vara gjorda av en femåring med dålig fantasi hör inte till saken.

Det verkar luta åt någon typ av tidig uppstigning imorgon (8)..vi  får se hur det blir med det:) Eftersom vi glömde att fråga om sängkläder i receptionen ligger nu Jocke och HP fullt påklädda med handdukar som täcken..hehe, synd att dom inte tog med sig sovsäckar säger vi andra! Livet är åter igen rättvist!

Simma lugnt!

// PittenKommentarer
Postat av: berge

kan bara säga keep this up! morron prillan i kombination med denna typ av läsning är en utsökt kombination

2009-05-01 @ 10:23:13
Postat av: Linda

haha ni ser ut att ha mycket o stå i. Riktigt coolt place ni glider runt på :)

2009-05-01 @ 11:24:18
URL: http://blogg.guiltyheadwear.com
Postat av: Jon

Fan va bra ni verkar ha det! Av vara erfarenheter i sommras sa gar det alltid att sova mer an tva i motellrummen(vi var alltid fem), se bara till att fa ett rum pa baksidan, sen e de bara att kno ihop sig i queensizebedsen, manlig karlek rocks! Sitter i skolbanken och fick precis insperation att skjuta upp min hemresa till Sverige en manad. Snyggt jobb du gor med bloggen Pitten, sjukt kul lasning. Keep reppin your hood!

2009-05-01 @ 21:29:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0