Fattigdomen är inte en myt...

Vi som alla tidigare levt efter myten "money is not a problem", har nu slutligen fällt ut pungen och landat.
Följande är tydliga tecken på fattigdom:

- När man vid morgonrutinen hör höga stön från köket. Den senaste veckans vatten & hårdbröd:s-diet tenderar att fortsätta, det är inte längre som i föräldrarhemmet när kylen helt magiskt fylls på med jämna mellanrum.
- När man har ett kreditkort med kreditgräns på 10.000, och avvisas från att köpa ett paket mjölk för 17:- på SevenEleven.
- När den som lyckats hustla fram en hundralapp blir tvungen att betala allas inträde till badhuset (15 kr / person). Samt även när det krävs att fyra man delar ett skåp i omklädningsrummet (det bara fanns en 10-krona till låset).
- När det största samtalsämnet, dygnet runt, är hur mycket mat man ska köpa när lönen trillar in.
- När det krävs att man kör 67 mil på en tank samt förbrukar reservdunken i skuffen för att komma till jobbet.

Vi skulle även kunna sammanfatta sommarens in- samt utgifter lite kort (förutom att vi bor i världens dyraste land).

Maj
In - En halv månads studiebidrag + lån
Ut - Hyra på lägenhet i Luleå
Juni
In - Zero
Ut - Flytt till Norge, hyra i Luleå
Juli
In - Två veckors lön
Ut - Hyra i Luleå, hyra i Stavanger

Därefter betalades deposition samt ytterliggare en hyra i Stavanger (26.000 norska på fyra personer) under augusti månad...med lönen som kom in i juli...


Vart är Robban när man behöver honom?!


MTV Cribs på besök!

Vi vet att alla ni där ute har varit sugna på att se hur vår nya lya ser ut. Lämpligt nog svängde MTV förbi här i veckan. I vanlig ordning har ni bloggläsare lite förtur och får se inslaget flera veckor innan det sänds på TV.MTV visar Hemmet

Ö-råd nr. 6

Nu när vi saknar den svaga länken märks det att allt i Hemmet fungerar mycket bättre. Mycket mindre konflikter och bråk. Vi hoppas att Sverker aldrig kommer tillbaka från Andra Sidan...

Veckans ställning och motiveringar:

SVARTA
HP, för att han aldrig landar.
HP, för att han lämnade en massa klet i toan samt i köket.
Schack, för att han snarkar.
HP, för att han fegar ur på saker.


VITA
Fejset, för att han kör no brain - no pain.
Pitten, för att han alltid goes for it.
Pitten, för att han feadar en fattig slusk till Fejs.
HP, för att Schack slapp sova under trappan.

Pitten fick alltså denna veckans vita, HP denna veckans svarta. Alltså två Henrik:s i varsin ände av listan.


Helgernas helg i städernas stad!

Oslo är en riktigt sweet stad, med mycket sköna människor. Här kommer helgen uppdelad från dag till dag, läs allt.

FREDAG:
Avresa Stavanger runt 1530, angör Oslo 0100. Sträckan på 54 mil kan knappast avverkas mer långsamt, det var synd att inte Hitler gjorde något gott och skapade lite autobahns i Norge när han ändå var här.
Väl framme ska vi försöka hitta fram till Fejsets kusins kollektivboende, där HP och Fejset skulle inkvarteras. Men med en vägbeskrivning som kan liknas vid Schacks lokalsinne när han åkt 10 mil med förbundna ögon, och ska försöka hitta tillbaka - så kan man lugnt säga att it wasn't easy. Schack och Pitten hittar dock fram till Cibbes crib ganska omgående eftersom karln hade vett nog att möta upp istället för att försöka beskriva vägen. Tacktack.

LÖRDAG:
Klockan 0900 flyttar Fejsets kusin ut från kollektivet för gott, varpå hon lämnar HP och Fejset i ett kollektiv med fem helt okända människor. Dom bor alltså i en lägenhet avsedd för två, där det nu bor sju personer. (3 tjejer & 2 killar + Fejs och HP).
Dagen utnyttjas genom lite sighteseeing runt i Oslo, guider var våra nyfunna vänner Blom och Henke. Detta efter att vi väntat ungefär 2 timmar på att toaletten skulle bli ledig hemma i kollektivet...(en tjej är makalös på att ta tid på sig, tänk då tre stycken)..En annan sak som tog tid var att få Blom till att få på sig skorna. Han letade febrilt efter sitt andra, nyklorerade, vita skosnöre innan Ida slutligen försiktigt säger:
"Bloooomm....jag måste erkänna en sak för dig...jag kanske råkade suga upp skosnöret med dammsugaren..."
"VAA!?!?"
Varpå han öppnade dammsugaren. Mycket riktigt, bland alla dammråttor och hårbollar fanns ett skosnöre i symbios med smutsen, inte längre så vitt. Ribban var lagd.

Framåt kvällen vankades det fest. I vanlig ordning händer det smått magiska saker när gänget får tillgång till alkohol. Givetvis är inte hela kvällen möjlig beskriva i trycksvärta av olika anledningar. Hade det varit PB:s blogg så hade han nog fått skriva det på japanska..ni förstår säkert..
Kvällen kan förklaras med:
Bro's before hoes - invers, mycket vilset, gömda spritflaskor i plastpåsar, mycket tjuvåkande i både svarttaxi och spårvagn, mycket brunt utanför seveneleven, mycket ljug på Blå (utestället), mycket missförstånd med kösystem (även det på Blå), mycket misstänksam gitarrist (Schack satt och gav låtförslag till en hög kille med gitarr, som spelade exakt samma ackord i över en timme...schack satt kvar i över en timme..).
Schack tyckte även att köttbullarna som asiat-tanten på hörnan serverade var en riktigt bra idé att köpa. Det han inte visste var att hon sålde asiatiska döds-köttbullar...tanten försökte ta Schacks liv när hon slängde på ytterliggare en slev stark sås, detta när Schack klagade på att det redan brann i hans mun..dumsnål som Schack är så äter han ju upp det..

Sverker träffade under kvällen sitt livs kärlek, enligt oss andra en perfekt tjej för Sverre. Smoothtalker som han är lyckades han varken få fram namn eller nummer.
Framåt sexsnåret lyckas alla styra kosan hemåt och stråla samman i sina respektive kollektiv.

SÖNDAG:
En väntans och bakfull dag. Vi spenderade halva dagen i slottsparken, där vi åt frukost, spelade TIGER, skrattade åt gårdagens bravader (mest åt Frida, trots att hennes kväll slutade på förfesten) och gick på slackline. Vi hann även med ett kulturellt besök på Operahuset. Mer bilder från parken och operahuset kommer när han på Andra Sidan lyckats bygga ihop internet. Kvällen förflöt sedan lugnt med film.

MÅNDAG:
Den stora dagen. Dagen vi åkt till Oslo för. Det var idag vi skulle skeda upp den amerikanska ambassaden i brygga för vars ett visum.
Samling utanför ambassaden, eller fästningen, klockan 0750. Vi är näst först på plats, vilket ger ett guldläge i kön som så sakteliga växer bakom oss.
Strax efter åtta dyker en vakt upp från vaktkuren, han behöver dubbelkolla en del saker innan han släpper in oss. Han börjar med att fråga mannen längst fram:
"Did you bring 700 kroners?"
"Yes"
Kommer därefter till Pitten, ställer samma fråga. Får samma svar. Det är nu en smått panikslagen Fejset börjar flacka med blicken, och tänker "FAN! Jag har ju inte med mig 700 spänn!!". Detta är ändå efter att vi under söndagskvällen, alla tagit ut pengar och påmint varandra.
2 sekunder senare:
"Did you bring 700 kroners?"
"Ehumm...no? Whe..host..Where can I find an ATM?"
5 minuter senare dyker Fejset upp igen, 700 kronor rikare.
Några minuter senare kommer samma vakt ut igen, säger till Pitten: "Sir, you can't bring your backpack into the embassy".
"Snabel, mitt sweeta mellanmål!", tänker Pitten. Jaja, bara att bita i det sura. Eftersom Pitten besitter sjuka gömma-saker-i-buskar-skills så lyckas väskan helt magiskt försvinna i slottsparken.
Några minuter senare, efter rigorösa säkerhetskontroller är vi inne i fortet. Schack trodde för övrigt att det var som på flygplatsen efter röntgen av tillhörigheterna. När han gått igenom metalldetektorn ljudlöst spatserar han glad i hågen fram till bordet där hans saker ligger..får då ett bestämt svar:
"Please do not touch that sir!"

Väl inne skall alla blanketter och pengar lämnas in. När Pitten står o betalar är det dags för nästa man att börja flacka med blicken och en kallsvettighet framträder. Schack har lagt plånboken bland sina tillhörigheter i vaktkuren.

Vi har alltså varit på ambassaden i max 20 minuter, och tre av oss har redan gjort major fuckups. Hur fan ska detta gå när vi kommer till USA?

Slutligen så är alla intervjuer avklarade och avresan hemåt stundar. Vi hoppas vi fick visumen, time will tell.

Hemåt är det stopp varannan timme med mat, kisspauser och (såklart) nakenbad.

Nedan följer lite bilder från helgen.


Personer från vänster till höger: Frida, Blom, Henke, Cibbe. Bild tagen på förfesten.Funktionsplaggs-Schack utan funktionsplagg i blåbärssnåret. Lägg även märke till mittbenan..


Fejset och Pitten goes Brokeback..


..men går det att klandra dom?

Det är nu vi hoppas uppnå samma besökar-rekord som senast vi la upp nakenbilder. So, spread the word!


Efter 6 timmars bilfärd är det svårt att inte vara skitnödig..så Pitten gjorde vad nöden krävde, undervattensbajsade.


Tre apor på väg upp för en nyfunnen klippa..


Pitten dyker...


..HP hoppar...


...och Fejset...


..FALLER!


Schack njuter av livet och utsikten.


Vi valde mellan gay-Ikaros och Bruno, men eftersom grodan ser ut som skit och är brun så fick den heta Bruno.

Slutligen vill vi tacka alla i Oslo för en grym helg! Ni, om några, känner ju till hela historien. Om ni läser detta, lämna en kommentar med en mailadress eller något. Hade varit sweet att styra upp något liknande nästa gång våra vägar möts (Oslo eller Stavanger).

En allians är sluten...(Ö-råd nr. 5)

..det har tisslats och tasslats mycket i Hemmet den senaste tiden. Om en allians skulle vara sluten så är detta inget man talar högt om, utan det märks först på veckans Ö-råd. Ö-rådet kom, och samtliga i alliansen stod fast vid sitt löfte: Att värna om gruppen och rösta UT den svagaste länken.

VITA:
- Schack, för att hans kreditkort är the shizzle.
- Fejset, för att han fixade boende i Oslo hos sköna människor.
- Pitten, för att han alltid är dedicated driver.
- Schack, för att han bjöd Fejset på frukost i slottsparken en bakis-söndag.

SVARTA:
- Sverker, för att han har skägg.
- Sverker, för att han är äldst.
- Sverker, för att han har störst fötter.
- Sverker, för att han är en slusk.

Sverker fick alltså samtliga svarta kameler denna veckan. Enligt regelboken är Sverker därmed utröstad från Hemmet och förflyttad till Andra Sidan. Nästa år nollställs räkningen av kameler, vilket kan innebära att Sverker får en ny chans. Vi vet alla att Andra Sidan är en svår prövning. Sverker kommer behöva bygga sitt eget boende och starta om på nytt vad gäller föda, jakt osv.

Här kommer även en bild på den svarta kamelen.

 

Weekend i hufudstaden

Imorgon bär det av, åtta timmars bilresa mot Oslo efter jobbet. Helgen är tänkt att spenderas i vänners tecken, Pitten och Schack har ett gäng gamla homies som huserar i trakten (Cibbe, Fiffi, Dan mfl).

Kommer säkerligen bli en förbannat bra helg. På måndag bär det av mot den amerikanska ambassaden. Följande har nu inskaffats:
- Passfoto, i färg. 50:-
- Utskrift av ifylld DS-156-blankett, 6:-
- Utskrift av ifylld DS-157-blankett, 6:-
- Kuvert med 100:- i porto, 106:-
- Utskrift av kontouppgifter, detaljerad resplan och arbetskontrakt. 10:-
- 700 norska pengar, 700:-
- Utskrift av utdrag ur personregistret. 2:-

Plus att vi behöver ta oss till Oslo för intervjun då..


Så, uppdatering kommer nästa tisdag. Bilder från helgen utlovas.

Innehållsrik söndag..

Pitten jobbade natt mellan lördag & söndag, resterande flockmedlemmar var ute på stan och härjade. Detta innebar att söndagen var brännmärkt "slappa".

Eftersom vi vill utveckla våra mad filmskillz (vi vet, det går knappt), så var vi tvugna att testa göra en stop motion-film. En stop motion-film innebär att varje frame (bildruta) fotograferas enskilt, därefter sätts alla bildrutor ihop och vipps så kan du få roliga effekter.

Här är vad sex timmars arbete resulterade i. Titta på den flera gånger, ni kommer hitta små roliga saker som rör sig varje gång:)


En dag på jobbet episode 2!

I lördags morse steg 2 hurtiga gutter upp klockan 0430, efter att ha somnat strax efter midnatt.

Äntligen fick Pitten åka lastbil och Sverre ha någon att prata med på jobbet.

Till saken hör även att det är absolut förbjudet att ta med passagerare i lastbilen, vilket alltså gör Sverker till en post-outlaw! Vid någon vända in på området siktades chefer => Pitten fick göra absurda moves för att förbli osynlig.

Mys-film:


Pitten åker med Sverker en lördag på jobbet
Ö-råd nr.4

Här kommer veckans ställning utan krussiduller.

SVARTA
- Schack för att han lånade ut en nyckel till Sverker som inte funkade i dörren => Sverker fick sova på trappan
- Schack för att han lurade ner HP i en kundvagn och skickade den ut för en backe
- Fejset för att han fick förtroendet att jobba på Pittens och Schacks jobb men utnyttjade det genom att attackbajsa på toan.
- Pitten för att det är elfel i bilen
- Schack som lurade fejset att köpa alkoholfri öl på krogen.


VITA
- HP för att han ringde på lägenheten
- Pitten för att han följde med Sverker på jobbet
- Sverker för att han köpte kaffe o kaga till Pitten när dom åkte lastbil
- Pitten för att han är så rik
- HP för att han ringde på lägenheten.

Pitten och HP fick denna vecka samma ställning. Pitten förlorade klunsen, HP är alltså veckans vita kamel.Nuvarande boende..

Äntligen, äntligen har vi hittat en lägenhet. Har kollat på väldigt många och till slut hittade vi en som låg ganska centralt, med en månadshyra på 13.000 NOK plus ström. 75 kvadrat, två sovrum. Jäkligt bra och billigt alltså. Mer update på detta efter flytten.

Någon tror att han bor trångt och dåligt, givetvis är vi tvungna att replikera. För detta betalar vi 4000 NOK per person och månad.


Fejset håller till vid kontoret. Strax öster om den västra flygeln, norr om matkällaren.


Vinklat kameran lite åt vänster. Det ni nu ser är sovrummet.


Citat IKEA: "Tänk kubik, inte kvadrat". Bullshit.

Alla har lika stora rum, skillnaden är att Fejset och Pitten (som alltid är väldigt ordningssamma) givetvis har en bättre ordning.

Vinnare av bildtext - Ikaros Tass

En vinnare är utsedd enligt inlägget "Sweet med helg!"

Bilden som skulle kommenteras var följande:Bidragen som varit med i tävlingen är:

Ikaros
"Your face, your ass - what's the difference?"

Bowser
"In your face!"
"Långt utvecklat foster?"
samt
"Se upp med vad du äter"

Wennberg
"Ett anus i tiden, ett renrakat anus, HP som ditt ANUS"

Vinnarbidraget blir alltså "Your face, your ass - what's the difference?" av IKAROS TASS, med tillhörande videoklipp:Vinnaren får, av oss, ett indiskt fadderbarn. Detta eftersom Ikaros sedan länge varit väldigt engagerad i just hjälporganisationer i utvecklingsländer.


Försäsongsträning officiellt inledd!

Sådär, nu är försäsongsträningen inför skidsäsongen inledd på allvar.

Reglerna säger, träning måndag till torsdag. Utebliven deltagare bestraffas med ett pungslag.

Träningen innehåller för närvarande:
- Hjulet, 3*15 reps
- Armhävningar, 3*20
- Knäböj på balansplatta, 3*15
- Fäktutfall, så långt korridoren räcker. Baklänges tillbaka.
- Jägarställning, så länge man orkar. Tid kommer införas framöver.

Framöver kommer troligtvis passet ändras, i förmån för bättre övningar. Det tillkommer även frivilliga löprundor.


De hurtiga gossarna praktiserar gymnastiska akrobatikövningarVeckans Ö-råd

Denna vecka har det inte hänt nämvärt mycket dåligt från vår sida. Om det hade varit möjligt skulle nog aldrig några svarta kameler delas ut till någon i gänget. Således blir ibland dom svarta kamelerna lite konstiga.

Veckans ställning och motivering:

VIT KAMEL
- Sverker, räddade HP från regnet i fredags.
- Fejset, för att han förvandlade Schacks köttfärs till köttfärssås.
- Schack, för att provida bra boendeförslag.
- HP, för att Fejset annars hade missat minst tre luncher i veckan.
- Fejset, för att han var social och följde med när Pitten skjutsade grabbarna till förfesten...

SVART KAMEL
- Sverker, för att han ger Schack svarta kameler som han inte förtjänar.
- Schack, för att Sverker egentligen ger honom svarta kameler som han förtjänar.
- HP, för att han inte har några balls.
- Pitten, för att han lämnade Fejset utan nyckel.
- Sverker, för att han gav Schack en svart kamel som han egentligen inte förtjänade.

Veckans vita-kamel-vinnare är alltså Fejset. Den svarta kamelen kommer stå på Sverkers rum denna vecka.


Kul skylt!

Hittade en kul skylt i ett parkeringshus i stan i veckan. Var tio likadana skyltar brevid varandra precis vid infarten till parkeringshuset, där det var väldigt lättparkerat och det fanns inget i närheten att köra in i..


I Norge har dom tydligen insett något som varit känt sedan hjulet uppfanns..

Den bloggläsare som vet hur parkeringsvakten kan avgöra på bilen (förutom att den står snett) att det är en kvinna som kör, vänligen lämna kommentar.

Sweet med helg!

Helg kan vara det bästa, alla är lediga och vi kan hitta på roliga grejer. Det är även möjligt att sova obegränsat (Fejs och Pitten like).

I fredags blev vi inbjudna på förfest hos Lasse på jobbet. Lasse är en 21-årig gutte som ska studera psykologi i Lillehammer, men familjen bor i Sandnes. Huset var i likhet med Hugh Heffners i storlek och utsikten var riktigt najs! Dessutom bjöds det på Norges första grillning, kan vara den bästa maten vi ätit i Norge rent utav.

I vanlig ordning slutade fredagskvällen i kaos. Checkpoint var målet, så efter en taxifärd på strax över milen och 500 NOK, så klev vi alla in i värmen. Kvällen slutar med att samtliga drar åt olika håll och efterfester, varav Fejsets historia är den mest spektakulära.
Fejset tyckte att det skulle vara en jättebra idé att hänga med tillbaka till Sandnes med Lasse, det vankades poolfest och det är ju inget som vattendjuret Fejset kan motstå. Väl på poolfesten upptäcks det att huset är, om möjligt, ännu större än Lasses samt att värdinnan är på krigsstigen. Anledningen var de två djur till människor som deckat nakna runt om i huset, en tjej låg naken i soffan och en kille naken i jacuzzin. Dessutom började klockan närma sig halv sex, således var värdinnan inte helt nöjd med att det dök upp fler folk:) Så Fejset och Lasse lunkar molokna hemåt med svansarna mellan benen.

I lördags var vädret så pass bra att det vankades strand. Inte helt oväntat innebär en strandvistelse även någon form av sandkonstverk. Denna vecka var det HP som fick bjuda på en makeover. I vanlig ordning är HP ovetandes om vad för typ av sandskapelse han sitter i, vilket gör allt extra roligt.


Första planerna på att göra en sphinx eller en nunna skrotades, på tok för tråkiga.


Nu börjar det likna något..


Färdigt resultat.

Som ni kanske ser så är det en gubbe som ligger på mage och svankar lite. Följande bildtexter har vi kommit fram till, men vi tycker att alla passar lika bra så här är våra förslag. Vi utlyser även en tävling för alla bloggläsare som kommer pågå fram till onsdag, släng ihop en fyndig bildtext så lägger vi in den på bloggen.

Våra förslag:
#1: HP är mannen som gett röven ett ansikte
#2: Leende guldbrunögat
#3: HP slickar sin egen röv
#4: DU kan vara en röv!
#5: HP är definitionen av assface
#6: HP, daimen i "daimkryss"


Your face, your ass - what's the difference?

Nu går snart veckans ö-råd av stapeln, där det även ska diskuteras boendelösningar. Nuvarande vandrarhemsboende har endast en fördel, Fejset och Pitten får sin toalett städad varje gång någon flyttar ut ur rummet brevid.
Till klockan 2045 har vi köpt biljetter till föreställningen av den nuvarande ledaren av IMDB:s top250-lista, Batman - The Dark Knight. Förväntningarna är skyhöga!

RSS 2.0