Dags att utforska Denver

Imorgon, eller idag (klockan är 0200 lokal tid), så drar vi kosan till Denver för att utforska storstaden lite. Anledningen till att jag är vaken nu när jag egentligen borde sova stavas b-e-n-h-i-n-n-o-r. Smärtan är nu så påtaglig att jag knappt kan sitta still. Någon som vill byta?

Vi slår iaf lite flugor i samma smäll med Denverbesöket. Bajs-Björn och Kjell lämnas på flygplatsen under lördagen, Schack åker till Kanada under söndagen, då också Luppen tar hans plats i några veckor. Sedan anländer HampeStampeLitenskrotskrotskrot på måndag. Mycket klädbyte som man skulle sagt i lumpen. Kul tycker vi!

Vi kommer att bo på det fyrstjärniga hotellet Hyatt (bara det bästa är bra nog) som i princip ligger i downtown Denver. Ganska smidigt att slippa ta taxi hem efter nätternas bravader.

Nu ska jag poppa några starka piller till, dricka mig en rejäl whiskey och hoppas att blandningen gör att jag slocknar. God natt, god morgon och hejdå!

Hyatt Regency Denver's contemporary architecture welcomes visitors
Our hotel..

// Le Pitt

Vailedit plus lite annat.

Vi har nu testat att filma ett objekt länge och sedan snabbspola det. Eftersom Macbooken inte orkar previewa HD-film i CS4 så ser man först resultatet efter 2 timmars rendering. Vi beklagar därför den lite skakiga bilden emellanåt, men det får helt enkelt duga för miniediten och vi är en erfarenhet rikare.


Vailedit. Tryck på Vimeo-länken för fullscreen.


Pitten out.

Sluskdag och powpow!

I måndags fick vi ytterliggare en jubilar i huset. Sverre fyllde 1/4 till hundra, han blev alltså gammal på riktigt. Inte är han bitter för det. Därefter har vi varit en sväng i Vail igår eftersom det snöat på en del. Uppstigning tidigt och uppe i liften med dom första liftarna. Klart värt.
Vi har även fått ytterliggare besök, denna gång från Chicago. Bajs-Björn har delat med sig av sin dyrbara studietid och befinner sig i Letitsnowcribbet fram till lördag. Detta har även inneburit att vi lyckats göra en fuling med bilen, Björne har studentvisum och får således registrera bil här. Nu är han alltså stolt ägare av en Suburban.


Frukosten är i vanlig ordning stadig. Jack Daniels, en pilsner, en sliskig kaka, en mugg varm chocklad samt en snus.


Sång, frukost och presenter 0615. Se så glad han blir!


Sjuukt ivrig och nära att spilla ut hela frukosten över heltäckningsmattan.


Middag på Pizza Parlor. Kända för sina fina pizzor samt glass. Sverker visar upp sin bästa min.


Vi tar seden dit vi kommer. AMERICA FUCK YEAH!


Glada pågar på väg till Vail. Jocke pallar inte trycket, vi lämnade trots allt Breck 0700.


Bajs-Björn är nöjd med föret.


Grabbarna rippar i klunga.


Sverre lägger in en knappt skitnödig pose.


Fejset drar en stor sväng.


Sverre svänger lite.


Bajs-Björn drar lite telissvängar.


HP hoppar lite över ett krön.


Pitten åker lift.


Schack svänger.


Bajs-Björn drar en trevlig telissväng.


HP posar lite.

Nu är det dags för lite edit, som förhoppningsvis kommer upp inom någon dag. Stay in touch.

Krymplingen rapporterar.

Den senaste tiden har nysnön lyst med sin frånvaro. Det betyder inte att vi legat på latsidan, snarare tvärtom! Vi har hängt i parken, byggt bc-kickar, hikeat, spelat biljard, druckit öl och mycket mer. I söndags invaderade 25000 amerikaner berget och vi , tillsammans med ett annat gäng svenskar, flydde ut i skogen för hoppbygge. Eftersom min handled fortfarande har lite problem med samarbetet med övriga kroppen så är en krasch inte aktuellt. Jag inser ju även mina begränsningar, med luftkontroll som en gris får jibbandet vänta ett tag till. Med djupfrysta fingrar har jag agerat åskådare/fotograf och studerat bakåtvoltteknik.


Headstand to faceplant


Jocke med kniven hänger in en smygtweakad talefish


HP slänger iväg en bakåtvolt i gyn-ställning


Mr. Lowe, trädbonk bs 180


Fejset gör en stor utsträckt backflip


HP rippar fett i skogen


Pitten bjuder på ett stort drop i lake chutes. Vad bilden inte avslöjar är att det är en ytters blåsig dag och vinden suger tag i de feta Kurosarna, vilket resulterar i ett stort snömoln och en ledsen benhinna..


Schack bjuder på en lätt skitnödig pose

Långa liftköer och ett till en början fint väder lockade fyra tappra svenskar ut på hike. Efter cirka en timmes hike upptäcker jag till min fasa att jag sumpat en tröja. Inte vilken tröja som helst utan kanske världens mysigaste, nämligen kungens värmetröja 90. Enda alternativet va att gå samma spår tillbaka för att hitta igen den och såhär glad blir jag när tröjan återfinns 100m tillbaka.
Närmare 4000möh, hård vind och snöfyk stoppar inte ett par snowboardåkare på jakt efter lite pow powVi inväntar storbesök, två snöstormar, imorgon kommer HP:s farsa och på lördag anländer den legendariske "Bajs-Björn". Så nu blir det ordning på torpet. Vi hoppas även kunna slita lite på våran videokamera de kommande dagarna för att kunna presentera våra kära bloggläsare lite videomaterial från berget. oao Röven

En äkta kärlekshistoria..

Det fick bli en söndagsfilm istället för en alla-hjärtans-dags-film. Vi hoppas det är ok av den breda massan (här i staterna är det faktiskt fortfarande alla hjärtans dag).
Här är den första spelfilmen från Letitsnow Productions, manus har använts för första gången..Ni vet vilka ni ska nominera till bästa manliga och kvinnliga huvudroll, för dom här skådespelarinsatserna går inte av för hackor.

Bered er på att tappa andan. Här är The True Love Story:


Trycker du på Vimeo-länken så har du möjlighet att visa filmen i fullskärm.Självklart är vi inte glömska...

...så vi tänker på er bloggläsare.
Vi fick en ny kamera i veckan. Denna kamera har vållat visa problem eftersom den:
#1: Spelar in i HD..
#2: Som är helt vansinnigt svårjobbat för samtligas datorer..
#3. Dessutom fungerar inte Adobe Premier CS3 med filformatet..
#4. Samt fungerar inte att visa alls i en Mac eftersom det inte finns något program som visar .mts-filer
#5. Har varit tvugna att väcka haxxern Erak (from Sweden, Lund) för att lösa problemen

Kontentan:

Naturligtvis glömmer vi inte bort att det är Alla hjärtans dag. Därför är letitsnow productions mest seriösa film under produktion. Att det, pga tidsskillnaden, gör att den kommer vara tillgänglig för bloggläsare under lördagskvällen (vi måste ju festa lite också..*host*) ber vi om ursäkt för. Vi ber även om ursäkt för eventuella stavfel eftersom detta inlägg är skrivet under efter ett visst alkoholintag..
Men, stay tuned..letitsnow:s första spelfilm är på G (med stort g)! Enligt Pitt och Fejs så blir det den bästa filmen hittills...så ni har saker att vänta..

Födelsedagar!

Hittills har två i letitsnow-teamet blivit ett år äldre på resande fot. Henrik o Henrik, HP den 28 januari samt Pitten idag (10 februari). Eftersom blogg.se är världens sämsta tjänst (Albin, ta åt dig) så är det ibland svårt att lägga upp inlägg. Troligtvis var det blogg.se som bråkade när HP fyllde år. Därför lägger vi upp bilder även från den födelsedagen nu.


HP med sina beställda pannkakstårtor. 


Givetvis var det o-utblåsbara ljus för att HP skulle bli extra arg.


HP med "ett måste för varje campare". Tillsätt lite ingredienser, lek med den i 20 minuter och vips - så har du glass!


Pittens frukost innehåller hela kostcirkeln. En shot Jack Daniels, en trött banan, en Bud samt en kaka vars bäst före datum gick ut för 2 veckor sedan. Smakade därefter tydligen.


En glau Pitt med sångarna i bakgrunden och födelsedagspresenten i handen.


Semlor beställda av mattanten. 


Dags att blåsa...


...och så mycket duktigare än HP han är!


Fejset gick tre ronder mot semlan. Semlan vann alla och spottade på förloraren. Går inte att ha Fejset i möblerade rum..


Grädde i "snorbromsen". Manligt.

I övrigt idag så har det åkts powpow. Högzon öppnades och det hikades småhikar upp efter Imperial-liften (ytterst få läsare inser vad det betyder..). Därefter har det badats hot tub, ätits ute samt utgång på staun.Presenten kom tidigt i år!

Efter mycket påtryckningar från hemlandet bestämde sig slutligen Pitten att uppsöka läkarvård för sin retarderade tumme. Efter att ha varit uppsvullen i 3 veckor, samt efter en ny krash på den i Keystone häromdagen kändes det inte som att den skulle repa sig av sig själv.
Sagt och gjort, 23 blanketter, röntgen samt ett gäng sköna människor på läkarstugan senare så har le Pitt nu lyckats få ett gips. Det var inga ligament eller ledband som gått sönder, inte heller var den bruten. Dock hade en crasch till på den garanterat en operation eftersom ligamentet som håller ihop tumbenen var på bristningsgränsen.

Det fanns tre kriterier för gipsandet:
#1. Det måste gå att hålla i en stav och det ska gå att åka skidor imorgon.
#2. En öl måste platsa naturligt i handen.
#3. Att Pitten skulle få välja färg på gipset.

Doktorn tyckte f.ö. Pitten var tokig som gått med tummen såhär i 3 veckor, dels för att det var på gränsen till att bli jättejättedåligt samt att han tyckte att det måste ha gjort djävulskt ont. Menmen, manlig som han är...

Alla kriterierna uppfylldes iaf, tack snälla Breckenridge Medical Center (och varsågod för de 1090 dollar det kostade). I två veckor behöver Pitten släpa runt på det här:


Öl i handen och rosa gips. Tack världen!

Imorgon ska det firas födelsedag samt ätas fastlagsbullar. Mumma!

Kvalitétslördag

Idag har det varit en sjukt slapp lördag. Fejset och Pitten gick upp vid halvfyra, resten av gänget klev upp några timmar tidigare men har inte varit speciellt produktiva för det.
Det har spelats ungefär 30 omgångar Betapet-battles (Alfapet online) och druckits ett gäng koppar kaffe.
Inför imorgon har en ny regel införts för varje söndag, switch-söndag. Detta innebär att man bara får åka switch hela dagen (bakochfram samt åt fel håll). Detta eftersom det oftast är väldigt mycket folk här på helgerna. Kan bli intressant.


HP strax innan start av dagens Metro Challenge.


Tävlingen är igång! Svårt kryss idag!


Inte helt oväntat, dagens vinnare: Jocke med kniven.


Hur resten av dagen spenderades. Vars en laptop och Betapet.


Såhär svullen ska inte en tumme vara. Funderar nu skarpt på att gå o kolla upp den.

Battle!

Dom senaste dagarna har i princip bara innehållit solsken. Snön försvinner tyvärr sakta men säkert. Det finns dock vissa saker som är positiva med solsken, att hänga i parken samt att dricka pilsner i solen är två av dom. Nu när Pitten dessutom fått sin tådel hitskickad från Dyskland så får även han hänga med dom stora pojkarna i parken.
Skadeläget är lite ökat. Fejset skulle igår träna på att göra 360:s på plan mark utanför huset. Efter några snurrar får han hugg och lyckas vrida knäet olyckligt. Dessutom lyckades Pitten åter slå upp sin onda tumme i Keystone idag. Tur att man har goggles när man åker, så folk inte ser när man gråter.

I dagarna dök det upp ytterliggare beundrarbrev i postboxen. Denna gång från vår kära vän Bruno (Pontus Björkbacka). Innehållet var följande:


Ett fint brev, 8 påsar med kopior på metrokorsord sorterade efter datum.


Bakgrunden till detta är, att det på LTU var Metrokorsordstävling vid varje lunch.

Texten, som är väldigt fyndigt skriven publiceras här i sin helhet:

Metro Challenge

Det har kommit till min kännedom att folk som flytt utomlands för att ha det gött tycker att det är fusk när en hårt arbetande man tar en stund för sig själv och löser metrokrysset. Fusk eftersom det anses som smygträning att inför kommande vintersäsong göra metrokrsset en gång om dagen. Därför skickar jag detta brev som ger er möjligheten att få träna lite inför kommande säsong som spås bli den tuffaste någonsin med stormästare som vilat sig i form och med nya talanger i form av oslagbara rookies.

För att alla ska spela med samma förutsättningar följer här några så kallade guidelines:

Tävlingen äger rum efter avslutat huvudmål. Antingen efter lunch eller middag. Då är förhoppningsvis så många som möjligt samlade.
Metrokrysset utan kaffe är som att bajsa utan att torka sig, inte aktuellt (utom för Sverker. Reds. anm.). Kaffet dricks utan tillsatser så som komjölk. Dricker någon kaffe med komjölk är det befogat att håna och skratta åt denne för att personen i fråga inte är manlig nog. Skräckexempel finns där personen likt Bod´n har i både Komjölk och socker för att dölja kaffesmaken. Dessa människor kommer aldrig att kunna accepteras som äkta män. Är det någon som vill vara med, men som inte dricker kaffe är det aktuellt att börja. Om personen vägrar kan det gå som för RisMini som blev dömd till Mes för all framtid eftersom han vägrade att åtminstone försöka dricka kaffe. En gruppkluns avgör vem som ska brygga/hämta kaffet. De andra ljuger för varandra och smälter maten under tiden. Nog pratat om kaffet.

Reglerna är enkla:
 • Tävlingen går ut på att lösa metros korsord före alla andra.
 • Till din hjälp har du en penna i valfri sort.
 • Varje person har en egen tidning/kryss.
 • Metro Challenge är en gruppaktivitet, men bedrivs enskilt i tystnad ända tills någon är klar. (Det är ok att bryta tystnaden genom att dumförklara sig själv med uttal som "det var svårt idag", "det här går ju åt helvete" o.s.v.)
 • Att få hjälp av någon utomstående är inte tillåtet.
 • Att vara ett lag är bara tillåtet om det finns fler deltagare än Metrotidningar.
 • Att vara ett lag och slå någon som är ensam är ingen prestige.
 • Tävlingen fortsätter tills alla är klara eller tills det att folk ger upp.
 • Endast ett korsord om dagen får lösas.
 • Snus är tillåtet och klassas inte som doping.
 • Vinnaren får ära och berömmelse.
 • Kommer man sist är man gött käz.
 • Den som ger sig in i leken får leken tåla.
Till sist några ord från författaren. Det ryktas om att med på resan finns någon form av metrokorsordsunikum. En rookie som dök upp från ingenstans och ställer gamla deltagare mot vägen genom att besegra dessa även om de har fuskat. Detta är ett hot mot den enskilde individen. Svagare personer som Fejset kan tappa allt hopp om att någonsin vinna tävlingen och plötsligt tycka att Metro Challenge är tråkigt. Detta får inte ske. Jag syftar självklart på den redan mytomsbundne Jocke med kniven. Åtgärder som förbud mot att tävla känns drastiska och därför rekommenderas något form av handikapp till övriga deltagare.


Med vänliga hälsningar


Metrokorsors professor och legend

PER BRUNO

Vi tackar Bruno å ödmjukast för försändelsen. Första slaget har gått av stapeln och ställningen blev:

#1. Jocke med kniven
#2. Sverre
#3. Pitten
#4. Fejset (som stavat fel på Makt till Makd och därför blev nedflyttad en position)
#5. HP
Diskad: Schack.

Det intogs dessvärre inget kaffe under själva challengen, dock Whiskey. Vi hoppas Bruno har överseende med detta och att Whiskey anses manligt nog?


Vi vill även gratulera alla läsare. Besökarrekord den 2:a februari, hela 130 unika besökare. Keep up the good work och sprid ordet om världens bästa blogg!

So you're telling me there is a chance anyway?!

För er som inte känner igen rubriken, den är tagen från Dum&Dummare då Loyd frågar Mary vad hans chanser på att få henne är. Hon svarar 1 på miljonen, varpå Loyds reaktion är vad som står i rubriken.

Det verkar trots allt finnas en snusgud, en högre makt som ser till att vikingar i utlandet har en chans till överlevnad. Strax efter frivilligorganisationen Hjälp En Pitt I Nöd startades så fylldes postbox 7037 med obskyra mängder ting. Mycket beundrarbrev och stickade strumpor - ungefär som Hans Majestät Konungen..men det var ju inte riktigt det jag var ute efter.

Men! En ljummen vintermorgon, när Pitten i vanlig ordning gör sitt första av tio till femton besök på postkontoret om dagen så lyser det lite mystiskt om postboxen. Ungefär som i en läskig film när dom ska öppna en dörr, och det är rökigt och lyser runt hela dörren. Stämningen är upphetsad och Hajen-ljudet "bombom bombom" går i bakgrunden.
Nyfiken som få och med hjärtat i halsgropen öppnas postboxen. Väl där finnes ett litet paket, vars innehåll knappast kunnat döljas. Där ligger också en liten lapp om att ett paket finns att uthämtas i disken..
- "Men, kan det vara...?!"

Mycket riktigt. Den bortkomna snusförsändelsen har äntligen nått sin herre. LYCKA!


Avsändare, en mystisk filur vid namn Bajs-Björne. Tips om avsändaren mottages tacksamt!


Föreningen Hjälp En Pitt I Nöd har bringat lycka till världen.


..och innehållet. EN DOSA SNUS!!! Tack som fan Bajs-Björne!


Snushimlen. Det måste vara såhär det ser ut.Eftersom det verkar ha skitit sig bigtime hos VIMEO så har vi nu istället lagt upp filmen på tuben. Se inlägget nedan. Där är filmen, och den fungerar.

Loveland episod 2!

Eftersom det var så bra i Loveland den dagen då filmen nedan spelades in så bestämde vi oss för att åka dit dagen efter också. En ny kick byggdes, vilken var mycket större än den från dagen innan. Ungefärlig luftfärd var 15-20 meter beroende på ladd.

Vi hade ju Sverre med oss så blev det några feta pics. Orkar inte justera till dom i s(l)idled, så det får bli som det blir. Lite för brett.


Warning back country skiers. Avalanche blasting at any time using long range weaponry. Lite sketchy när det smäller till överallt i bowlen..


Gänget minus Pitten (och Sverre såklart) eftersom han kört ner bilen till parkeringen nere i dalen. Därifrån får man lifta upp på passet igen för att ta sig ut i BC:n.


Kalenderbild för Skidhunkar i Colorado. Publiceras inom en obestämbar framtid.


Den skadade, men mycket dedikerade kameramannen.


Pitten hajkar upp dom 100 metrarna upp till starten av inrunet.


Sverre med kamera-man-posen. Väldigt ergonomisk.


Johan är dagens andra dedikerade kamerman med Loves fetekamera.


HP tänkte göra en backflip, det blev en Daffy..på följande bild ser du hur glad han blir.


..här slås en stav av, strax innan han knäpper av sig skidorna och blir ännu argare för att han inte hittar den ena.


Pitten i sin nya sverige-dress.


Poppolinoplingplong bär på lite skrot.


Schack och Sofie i gogglesen. Fin ansiktsbehåring för övrigt.


Pittens andra, och sista hopp, för dagen. Gäller ju att sluta på topp.


Love representing.


Schack drar en daffy. FET!


Sekvensbild av Loves hopp..landar 90 grader fel, vad händer:)?


Återigen Love representing. Bra höjd!


Schack och Pitten står i redoställning för någonting..vad kan det vara?


Obskyr bild no 1. Schack och Pitten förgyller bilden av Loves femma.


Obskyr bild no 2. Återigen förgylller Schack och Pitten en bild, denna gång Fejsets helt kontrollerade frontflip.


På detta sätt tar man sig upp från dalen till toppen igen.


Dagen avslutas i vanlig ordning.

Mycket bilder. Kul!

Long time no see!

Nu är det faktiskt så att vårt internet har varit nere sedan strömavbrottet i tisdags. Således har vi varit oförmögna att slanga upp bilder, filmer osv. Vi har skällt ut hyresvärden rejält och hänvisat till våra trogna bloggläsare. Nu för en timme sedan blev det fixat.

Grabbarna från Kanada tog sig hem igår, med sin nyinköpta Subaru Legacy. Ett riktigt kap visade det sig, endast 800 dollar. Vi har dock stött på lite motgång. När vi var nere med vår och deras bil på DMV (registrations office) så visade det sig att vi inte får registrera in bilen på oss. Detta eftersom vi är "turister" i landet och därför inte får äga bil. Äckel-tanten på kontoret tyckte att vi skulle lämna tillbaka bilen till säljaren...hon verkade inte ha förstått att vi köpt en bil för att vi behöver den. En lösning håller på att jobbas fram.

I förrgår och igår var hela gänget i Loveland Pass för att bygga stora hopp. Stora hopp blev det samt lite film på köpet. Här har ni lite söndagsunderhållning:


Loveland Pass, miniedit.

Vi kan även meddela att Sverker nu lagt sina första svängar sedan skadan. Han var med till Loveland Pass igår, således utlovas fina bilder soon..

RSS 2.0