Hemavan Day 2-3

Eftersom föret under dag 1 var gött käz i pisten tänkte jag idag utforska möjligheterna att åka lite park. Efter några lama försök på boxarna skulle ett försök på en handdrag göras. För den ovinvigde innebär det att man sätter fart mot landningen på ett hopp och sedan hoppar man uppåt-bakåt så man flyger ut för landningen med en hand i backen. Coolt om det görs på rätt sätt.
Första försöket - för lite fart och ett stort snömoln som resultat.
Andra försöket - nog med fart och jag kände att jag låg perfekt i luften. Skulle bara vända till i landningen för att slippa landa 90. Vände lite för lite och - PANG. Stenhård landning och skidorna löste ut...

Typiskt exempel på hur 2 skistoppers inte ska se ut...

Både skistopperna knäcktes i metallen. Tur att man har reservdelsbindningar:)

Tur i oturen var att jag bytte tillbaka till XXL:en och utforskade terrängen i Hemavan lite mer. Hittade flera gömda åk där det faktiskt fanns puder-pillow-åkning med snö upp till pjäxkanten på vissa ställen. Inte det minsta trist! Var åket ligger är hemligt..

Kvällen på lördagen var den klassiska klackarna i tacket-fyllan. Iaf för mig, Johan, Adam och Ernst. Eftersom det även verkar bli en liten djävul av min rotekompis Adam när han inmundigar motivationshöjande drycker så säger följande bild mer än 1000 ord..frisörmästaren är Le Pitt-master him self!
Mulletchallenge 2010! Bild tagen av Johan Palm.

 

Söndagen bjöd, förutom på en rejäl baksmälla, på finfin puderåkning i Tärnaby. Snöat strax över 10 cm och vi var helt ensamma! Det lär vi inte vara under student ski week..

Om jag får tillstånd av Johan så kommer jag slänga upp lite fler bilder. Imorgon vanskas bilmeck eftersom bettan verkar ha kastat in några handdukar nu. Generatorn fungerar inte, batteriet är gött käz, extraljusen gött käz, låset på förardörren gött käz plus en hel del annat. Köpa någon? Pangpris utlovas!

 

/ Pitt ut


Hemavan - Day one

Ankomst igår kväll klockan 0030. Detta efter 2 timmars shopping på storheden och 20 minuters snurrande i Hemavan eftersom ingen visste var nyckeln till stugan fanns.
Efter lite bastu, ett gäng pilsner och lite äppelkakevin så sov alla gott.


Uppstigning idag vid 0900. Glad i hågen upptäcker jag att Palm-slok redan hookat upp frullen då jag lyckats släpa mig uppför trappan till ovanvåningen. Inte trist!

Efter 1.5 timmes brunch/lunch/frukost var det dags att svida om till ski-gear.
Stugan vi bor i ligger mitt mellan Centrumbacken och Lillprinsen. Dumt nog valde vi att försöka hajka mot backen i riktning mot centrumhuset. Helevete vad jag ångrade det när vi stod i en uppförsbacke bestående av snårig skog och ospårad skare/lössno. XXL:en är inte lätta någonstans. Speciellt inte i uppförslutning fulla med snö. Puh!


Dagen har dock varit najs. Har blivit en hel del pistnötning, men även lite pillow-pops och skogsregerande. För att vara 35 cm (enligt snörapporten) är snön i högzon förvånansvärt bra och det är sällan man går igenom.

Dagens moment var när jag (som stand-in för Frida) och Palm-slok skulle möta upp chefernas chef för Hemavan, Sam, över en lunch. Efter en stunds velande beställer Palm en dagens och jag en bolognese. Palm är snäll nog att betala och jag återgäldar tjänsten genom att ta hans (och mitt) glas och fylla upp det med lingondricka. När jag lämnat glasen på bordet, nynnat på Black eyed peas låt Meet me halfway (har haft den låtjäveln på hjärnan i flera veckor..) samt pillat mig lite i örat så är jag på väg tillbaka mot disken där Palm står. Varför vet jag inte. Jag tar en bricka och en tallrik, och börjar sedan botanisera bland salladen. Därefter langar jag, nynnandes, upp lite klyftpotatis och tänker "Jäklar va najs detta ska bli". Tar sedan sleven med till bean och lägger på rejält med sås. Nu är jag rejält sugen på käket och tar till slut lite gött kött att toppa vinst-tallriken med. Just när jag är som nöjdast med min prestation säger Palm: "Men Pitten, skulle inte du ha en Bolognese?!"
"SNABEL!" blir svaret.
Eftersom jag omöjligtvis kunde göra mig av med min nyförskaffade vinst-tallrik så får jag blinka med hundögonen för personalen som till slut går med på att låta mig äta upp den istället för en bolognese. Tur säger jag. Tankspridd tycker Palm. Jeje.

Nu sitter jag här med en kall Heineken i handen och det börjar vankas mat. Matlag Hyundai lagar pizza damnit!

Över till lite tacky bilder tagna med ris-ajfönen.

Ernst är sjukt nöjd med att borsta tänderna..

 

Platsen där lunch-olyckan skedde.

 

Svenska fjällen. Spetsiga.

 

Av någon märklig anledning syns det att StiL Alpina är on route..


Lite teknikfix..

Verkar som att resten av LIS-gänget inte riktigt verkar sugna på att sluta upp med den trogna skaran bestående av Fejset och Pitten. Skulle kunna bero på någon typ av tentamensvecka som gick av stapeln vecka 2. Vad vet jag.

Jag åker till Hemavan på torsdag. Ska bli jäkligt gött att få släppa ut skidorna i det fria igen. Var senast i Svanstein nu i helgen. Rekommenderas faktiskt över Kåbdalis, just eftersom planeringen av backarna är mycket smartare. Kolla själv liftkartan, få liftar och många nerfarter. Kan dessutom tilläggas att vi hittade ett riktigt fint skogsåk mellan 6:an och 7:an. Skejtningen tillbaka var dock djävulskt lång (hamnade på längdskidspåret, mellan liftarna).

Liftkarta över Svanstein


Över till teknikfixet. Mina Marker Dukes har fått sig en del kyssar, vilket har gjort att AFD-erna (Anti friction device, de som skickar tådelen på pjäxan i sidled vid utlösning) gått sönder. Efter lite svärande, en öm tumme och några kli i huvudet så var det fixat.
Såhär ska dom definitivt inte se ut..

Nya på plats. Snapsnap
Från mitt håll utlovas uppdateringar från Hemavan/Tärnaby med, förhoppningsvis, så mycket bilder som möjligt. Duktiga kameramän finns det nämligen inte ont om.
In i dimman!
/ Pitten

RSS 2.0