Rimhörna med Fejset


Rimhörna, efter jualafton? Ja, det kan ju kännas som det ligger lite fel i tiden men jag tänkte iaf bjuda på ett axplock av julens bästa julrim! 
 

När jag kom hem och mig på toaletten satt
Var det inte kul att märka att
Det enda som fanns att läsa var
på baksidan av Ajax ”Gör rent ditt badkar”.
Så jag tänkte att som så
det här blir kul för oss båda två!

Det här är alltså en prenumeration på en kul tidning, i detta fall Pondus.


När du sitter i soffan och dricker öl
blir det ju alltid en massa söl.
Och Bella sitter och grisar med drycker
man kan lätt förstå vad soffbordet tycker.
Så använd dessa och i ett nafs
blir det slut på detta slafs.

Underlägg. Här kan man istället för ”Bella” använda sig av någon man själv känner som man vet är riktigt svinig. Känner man ingen sådan kan man stoppa in namnet ”Ola” så ljuger man åtminstone inte.


God jul Peter!
Här får du tapeter.
Nej, jag bara ljuger!
Men hoppas att det duger.

Det här rimmet är bra för det passar till alla klappar utom just tapeter.


God jul mamma du är knäpp
men du behöver inte hänga läpp.
För här får du, så blir du glá
titta, mys och ät choklá.

Ett annat exempel på ett universalrim som passar till allt som man kan titta på, mysa med eller till choklad. Även i detta rim passar det ypperligt bra att istället för ”mamma” använda sig av namnet ”Ola”.

Det var alla rim för den här gången, jag hoppas att dom kan komma till nytta för någon sen julklapp eller rent utav till nästa års jul.
God fortsättning till er alla!

/Fejs

 

 


Let's kick it (igen)

Är för närvarande på jullov i landets tidigare danskägda del. Skåne. Eftersom även vi danskar fått vår beskärda del av snö får det skidsuget att öka markant, och mig att osökt flanera runt planlöst och nynna på Frank Sinatras "let it snow, let it snow, let it snow". Flanerandet får mig i sin tur osökt att tänka på denna eminenta blogg, som tyvärr inte är uppdaterad på länge. Mycket beror på besvikelsen av utfallet från Freeride Video Awards (hur fan kan en proffsåkare få deltaga i en amatörtävling!?), men också att det inte blivit mycket skidåkning hittills i år. Jag (le Pitt) kan personligen räkna det till 4.25 skiddagar. 3 i Ruka med StiL Alpina, 1 i Kåbdalis och 0.25 i Åre. Detta ska det rådas bot på.

Så, vad har då hänt sedan sist vi hördes?
  • Jag har utvecklats till researrangör på universitetet samt egen företagare detta året, således blir jag hädanefter er insider i researrangörs-världen.
  • Det har det investerats i säsongskort i Riksgränsen och Hemavan. Detta har även Fejs lyckats få tag i. Vi hoppas kunna ge alla läsare djävulskt mysiga rapporter därifrån.
  • Vi har börjat med någon typ av heltidsaktivitet kallad skola
  • Fejset har brännskadat armen
  • Schack har varit på Lombok i 2 månader för surf och befinner sig nu i Engelberg för skidåkning. Vi är inte alls avundsjuka.
  • Sverre har lekt bowling med sin 940 och ett 30-tal korkade renar
  • Vi har fått publicitet i StiL Alpinas resekatalog (I wonder why..)

Så. Nu. Efter ett långt uppehåll, är bloggen förhoppningsvis igång igen. Jag hoppas att mina kumpaner i norr (och söder. Schack - that's you) kan bidra med lite härliga vintriga inlägg nu under julledigheten så det blir lite liv på internet igen.

Oavsett mitt nuvarande, overkliga, skidsug så lämnades samtlig vinteraktivitetsutrustning uppe i Norrlandshelvetet. Alltså kan jag inte dra nytta av de 32 fallhöjdsmeterna som den skånska slätten erbjuder. Fan också.


God jul i stugorna!

// Pitten

RSS 2.0