Tobaksfrågan..

Att vara en man av svenskt stål, en äkta viking är inte lätt vid längre utlandsvistelser (dvs att snusa). För att förklara det krisiga läget så behöver en liten historia berättas.

Det var en gång en Jocke. Han hade en ganska lämplig taktik och köpte med sig sex stockar favoritsnus hemifrån. Pitten, som är mer av det-ordnar-sig-släktet räknade kallt med tax free på Arlanda.
Mycket riktigt, väl på Arlanda inhandlades två stockar snus samt en flaska wirre av Pitten. Glad i hågen så placerades varorna i en välkamoflerad, blå påse och togs med ombord på flyget mot New York.
Hela resan drömmer Pitten om hur fint det kommer bli att dricka wiskey och snusa vid framkost till Breckenridge. Planet landar och taxar in.
Efter landning börjar Fejset stressa med att vi måste skynda oss för att hinna med nästa flight (helt sant..), varpå Pitten och Jocke hoppar ur sina säten och likt två amerikanskfotbolls-spelare bufflar sig fram i mittgången med handbagage och jacka. Därefter väntar en kilometerlång gång tlll imigration, där vi alla blir korsförhörda och ingen tror på historien om skidåkning i 4 månader utan jobb..efter mycket hundögon och vissla-och-titta-åt-ett-annat-håll-och-försöka-övertyga-killen-i-båset-om-att-vi-är-ärliga-blickar så går det fint.
Väl nere vid bagagebandet börjar Sverre packa ner den wiskey han köpt på Arlanda i sitt bagage. Det är nu en ilning går genom Pittens ryggrad, han blir genast en aning svettig och flackar med blicken fram och tillbaka.
- "HELVETE!! Jag glömde godispåsen på planet!!"

Likt en puma på jakt efter sitt byte rör sig Pitten med smidiga, snabba rörelser och korsar mellan folket som är på väg ner för den långa trappan upp till imigration. Väl där får han efter några panikslagna minuter reda på att planet redan taxat ut och att påsen med allt fint är försvunnen för gott. Pitten sjunker ihop, likt ett ryggradslöst djur och skriker "WHY!?!?! WHY ME!?!?"

Som tur är hade han här 5 prillor kvar i dosan i fickan. Dom vårdades väl.

Snusbristen löstes därefetr tillfälligt genom att Pitten fick låna två dosor av Jocke. Dessa två dosor har bevakats hårt och varje snus har lagts in efter noga övervägande.

Efter några dagar upptäcker vi att dom trots allt säljer dosor, som ska innehålla någon typ av "smoke free tobako". En dosa inhandlas och det konstateras efter ungefär 21 sekunder att detta är helt omöjligt att snusa. Det smular värre än ett poröst sandslott som uppslukas av havet. Snuset trivs sämre i munnen än en gris på asfalt. Fy fan för amerikasnus!

Efter några dagars snokande beställs dock tre stockar snus från buysnus.com (gratisreklam, vi vill ha royalty!). Det går några dagar och därefter berättas det av bekanta på orten att man är tvungen att ha en postbox i Breckenridge för att överhuvudtaget kunna ta emot post och paket (såvida det inte är skickat med UPS), annars sänds allt tillbaka till avsändaren. Samma kallsvettighet och ilning som på flygplatsen uppstår hos Pitten. Ungefär samtidigt som "måste ha postbox.." lämnat den bekantas mun är Pitten redan halvägs ut genom dörren och på väg ner till postkontoret. Nu gäller det att avancera snabbt, de 3-7 dagarnas leveranstid är i princip redan uppnådda!
En postbox ordnas och mycket hundögon på postkontoret leder egentligen ingenstans. Paketet "finns inte i deras system", och eftersom Pitten skickat paketet med Posten Sverige så finns inte heller Kolli-ID eller något tullnummer. Buysnus.com har kontaktats med vanliga mail, snälla-hjälp-mig-mail samt till slut hot-mail. Inget verkar hjälpa.

Det kan konstateras att Pitten är den sämsta utomlands-snusaren i världshistorien. Han har köpt, och betalat för fem stockar snus, men sitter fortfarande och suttar på någon risig tuggtobak som inhandlats lokalt. Snälla alla där hemma, be en bordsbön för följande:
1. Att Pitten får sitt snus
2. Att Premiere slutar bråka med Pitten och Fejset
3. Att Sverre någon gång får opereras och att det löser sig med försäkringen.
4. Att vi alla kommer hem helskinnade.
(ordningen är inte slumpmässig).


Insamligen Hjälp en Pitt i nöd har startats.

Hjälp en Pitt i nöd är en frivilligorganisation, med fulla rättigheter. För att hjälpa till på traven skickas valfri (take a guess) gåva till:

Henrik Petersson
PO-box 7037
310 Village Point Drive
Breckenridge, 80424, Colorado
USA




Kommentarer
Postat av: Sillen

Pitten, vilken ärkeklant! Ska se om man kan ordna ett par snusar från någons bjudlock.



Vad har fejset för gear nu då?

2009-01-18 @ 23:04:00
Postat av: Björne

jag tycker att Copenhagen pouches är helt ok. Smakar som general ungefär, fast väldigt mycket större påsar.

2009-01-19 @ 00:11:43
Postat av: Bruno

Det här är ju en sign from above. Det är dags att sluta. Förresten så leder ni inte bloggkriget bara för att ni bytt header :P

2009-01-19 @ 07:16:24
URL: http://pebes.blogg.se/
Postat av: Anonym

swedish clog cabin i vail säljer svensktsnus:)

2009-01-28 @ 23:08:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0