X-games och fint besök!

I onsdags eftermiddag snackade Sverre med vår Luleå-kamrat Simon via Skype. Dom befinner sig i Golden, Kanada, för säsong. Simon var sjukt taggad på att se X-games, som i år gick av stapeln i Aspen, Colorado.
Ungefär samtidigt som Simon nämnt roadtrip till Colorado för Luppen, med Luppens egna ord: "Ja tänd te på alla sju direkt o for o tanka bilen". Bylund, som kantats av dålig karma under hela säsongen, var mer svårövertalad. 30 minuter efter samtalet var Simon och Luppen klara. 2 timmar efter samtalet var även Bylund färdig och dom var på väg.

238 mil, 23 timmar samt nio bananer senare (deras Nissan Sentra med 1.4 liters motor varvades ur friskt) anlände dom Breckenridge. Efter några high fives, ursäkta-tog-jag-dig-på-k*ken-nu?-moves (UC-Larsson) och kyssar på halsen så var dom redan inkvarterade i Tha Breck Crib!
Det blev en frisk utgång på kvällen som resulterade i en fruktansvärt bakfull samt höjdsjuk Bylund dagen efter (om Chuck Norris skulle bli dålig så skulle han bli lika dålig som Bylund...).

Under lördagen blev det först pow-pow-åkning på förmiddagen innan avfärden mot Aspen/Snowmass tog vid. Dagen kan väl egentligen sammanfattas med två ord: Kyla och Hunger. Det var blötsnö och halvregnade, och för dom snilleblixtarna som tidigare under dagen utrustat sig med sneakers så försvann känslen i fötterna efter 2.26 minuter på åskådarplats (Pitten, Schack och Rikard).
Inför Superpipe-kvalet i Snowboard så funderades det på att äta lite. Det hade trots allt gått 6 timmar sedan senaste mål. Dock var halva gänget så vansinnigt heta på gröten att dom stod o hängde på stängslet för att få en bra åskådarplats uppe på Superpipen. En bra plats fick vi helt klart, nackdelen var att vi inte fick lämna den jävla pipen för mat, eftersom vi då inte kom upp igen. Platsen var magiskt ideal för Big Air-finalen för skidor också..så vi höll ut.

Två jag-mötte-lassie-ögonblick fick vi under dagen:
1. Luppen gjorde high five med Shaun White
2. Jon Olsson vinkade och såg jävligt glad ut när han såg att 11 grabbar, med svenskflagga, stod och skrek "JOOOOON!!!!!", under hans väg tillbaka upp till starten.

Mat intogs 13 timmar efter senaste mål  (lunch på Wendys) på Wendys..ett halvt kilo kött sätter stopp för den mesta hungern ganska snabbt...
På vägen hem var det snöstorm, vilket gjorde att hemfärden tog närmare 5 timmar.

Kuriosa:
En märklig sak som vi upptäckt här i staterna är att bilarna ALLTID vid avkörning lägger sig upp-och-ner, på taket. Det finns egentligen inga undantag. Teorier om att en vält-bilen-NU-knapp installeras som standard på samtliga bilar här har börjat grumla fram. På väg till och från Aspen sågs två upp-och-ner-vända bilar. Fejset vann vadet...
/slut kuriosa

Hemma runt tre på natten var hela gänget utpumpat och for i säng relativt snabbt. Idag har vi öst puder här i Breck. Simon har lyckats knäa sig själv i ansiktet och åkt på en blåtira (lite av ett IQ-test).

Över till lite bilder:


Grillmästare Le Pitt styr upp lite Jack Daniels-marinerade köttbitar under fredagskvällen.


Feta bergspass under vägen till Aspen


Sverker stjäl i vanlig ordning all uppmärksamhet..


Shaun White är glad efter sin seger i Slopestyle. Bra på snowboard är han men snygg är han definitivt inte.


Random brädåkare slänger in en fet grab på första lipen. Bara själva pipen var 22 fot hög, 6.7 meter. Sedan hoppade dom lika högt till..


Simon Israelsson, Mr Axe 2006.


Simon älskar Pittens välshapeade, kulformade skinkor.


Såhär nöjd blev Pitten..


HP med den obligatoriska svenskflaggan över axlarna.


Mr Musche. Det börjar talas och planeras om riktigt roliga ansiktsbehåringar framöver.


Luppen visar sin bästa sida, höger.


AWWWW...POPP..Nej, vi får sluta med det nu. No offence Ulrika. Fin är han iallafall!


Högt! Kolla publikhavet, mycket folk var där.


Skoter-crosstävlingen. Riktigt sjuka snubbar.


Jon Olsson..WOOO!!


Hela gänget, från vänster övre raden: Luppen, Fejset, Simon, HP, Sverre, Love, Johan och Schack. På nedre raden med flaggan Jocke och Pitten.

Idag (måndag) har vi rippat Vail. Har kommit mycket ny snö på senaste. Grabbarna från Kanada verkar stanna kvar några dagar till pga all snö. We like!

Video edit inom någon dag..


Kommentarer
Postat av: Anna

Grymt inlägg pitten, låååångt! Nu kommer jag försent till mitt pass 1 :( Pöss

2009-01-27 @ 07:42:36
URL: http://secondhandsisters.blogg.se/
Postat av: Bruno

Snygga bilder på hopparna! Är det Sverres sigma som talat?

2009-01-27 @ 15:54:21
URL: http://pebes.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tack Bruno! Det är sigmat som har blivit rastat. Tyvärr under sämsta tänkbara förhållanden, det va sjukligt mörk och ymnigt snöfall.. Men iso 1000 f3,5/250 och ett stegs underexponering gick det att frysa åkarna hyfsat. men bilderna blir sjukt gryniga.

2009-01-27 @ 17:43:50
Postat av: Anna

Jag är avundsjuk :/

2009-01-27 @ 21:28:23
URL: http://metrobloggen.se/bjornkram
Postat av: Rickard

jag vill bli inklippt på sista bilden, precis som när man missade bilden i plugget...

2009-01-31 @ 19:04:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0