Dag 6, Hoover Dam och Vegas!

*Lång tid sedan senaste uppdateringen. Problem med internet är anledningen, dock kommer alla dagar att presenteras i sin helhet - vi lovar!*

 

Uppstigning något senare än vanligt. Dagens mål, Vegas låg bara 15 svenska mil från Kingman så vi hade ingen stress. Efter att ha avnjutit frukost på det eminenta värdshuset gyllene måsvingen styrde vi kosan mot nordväst. 

Efter någon timme började vi möta fler och fler supertsportbilar..och undrade vad som kunde försigå. Efter några bilar till lyckades vi dock utläsa på bilarna att dom var stripade med "Gumball 3000". Tävlingen har just börjat och deras första natt spenderades i Vegas, därefter forsatte deras färd mot Hooverdammen och våra vägar korsades.

I princip alla bilar var asfeta. Många Lambos, Ferraris, Porschar, Corvetter osv. Alla prydda med vansinnig stripning. Se bilder nedan.

 

Hooverdammen är ett ganska magnifikt ingenjörsverk, med strax över 200 meter från topp till botten. Dessutom höll en ny bro på att byggas i närheten, vansinnigt högt över dalen. Såg ganska coolt ut att se de halvfärdiga valven bara hänga över den flera hundra meter breda flodskåran.

När vi klev ur bilen visade termometern på strax under 100 F, och det kändes direkt att hettan minsann inte var att leka med. Bar över samt ingen sollotion utövades för att fortsätta chocka kroppen in i något slags inte-bli-bränd stadium lagom till Cali. 

 

Efter att vi hunkat runt vid Hooverdammen samt spanat på många feta bilar fortsatte vi färden mot Vegas. Eftersom samtliga var badsugna tog vi en liten detour ner mot Las Vegas harbour för att få bada lite. Strax hittades en strand och på ungefär 2 minuter var alla ombytta och i vattnet. Det rörde sig om en insjö och således var vattnet inte salt, men botten var rejält dyngig. Dyngbotten upptäcktes ganska snabbt av Fejs och Pitt som var först i, en osynlig blick som menade "Säg inget till Schack" utbyttes. När det sedan var Schacks tur att springa i så stod Jocke, Pitt och Fejs på åskådarplats en bit ut i vattnet. Mycket riktigt, när Schack till sin fasa upptäcker att botten inte alls är len och fin sand får han panik i ögonen. Vansinnigt roligt när han försökte simma runt i det knädjupa vattnet, utan att nudda botten!

 

Någon timme efter badet skymtades Vegas mitt i öknen. Att se var The Strip låg var ju inte direkt några problem, då resten av stan är helt platt. 

Efter att ha konsulterat Schacks nyinförskaffade GPS rullade vi strax in vid lobbyn till Excalibur, vårt hotell för vistelsen. Det roliga är att det är billigare (45 dollar per rum och natt) att bo i Vegas än att bo på många motell längs med vägarna. Givetvis är vi bara "4" när vi bor här, då priset annars skulle vara det dubbla..med samma rum. Men ändå..vi undrar var dom får sina pengar ifrån...?

 

Ikväll stundar en efterlängat utgång, förhoppningsvis med en hel del förfriskande drycker inblandade, samt spel för glatta livet. Vi ska ju bli rika!



En ganska fet Lambo..gött ljud!


Bugatti Veyron, världens snabbaste serieproducerade bil.


En guldpläterad BMW M5..


För alla som spelat Need for speed II är denna bil nostalgi, en Jaguar XJ220 - tidigare världens snabbaste bil.


En ny Ford GT...

Polisen som jagade gumballdeltagarna..good luck tyckte vi.

Själva dammen, 200 meter från topp till botten.
 
Bron brevid Hooverdammen som höll på att byggas..ser lite konstigt ut right?


Kraftverken. Stora nå djävulskt!


En stooor pickis i Vegas!

 

Skeppohoj!

 

// Pitten



Kommentarer
Postat av: Niclas

Hörni, den såkallade BMW M5:an är inget annat än en BMW 750Li ;)

2009-05-09 @ 10:53:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0