Dag 5, mycket bil samt Tze Grand Canyone!

Idag har vi kört ungefär 80 svenska mil, vilket har medfört mycket sittande i bilen (såklart). Planen var att komma ganska nära Las Vegas, för att kunna rulla in dit imorgon vid lunch på en höft.

Efter att ha kört 10-20 mil så upptäckte vi en stor folksamling på en bro, och stannade för att se vad allt ståhej gällde. Givetvis hoppades det bungy jump från den 460 feet (140 meter) höga bron. Alla blev assugna på att testa, men folket som hoppade hade förbokat så väntetiden låg på 3-4 timmar..och det hade vi ju inte tid till.

Vi stannade någon timme senare för lunch vid ett litet indiansamhälle. Här steppade indianerna upp det rejält! För det första så var maten förvånansvärt billig, plus att vi fick helt enormt mycket mat. Ingen hade tidigare sett så mycket mat på en tallrik på en restaurang. Således blev både lunch och middag deras tacospecial (förutom för Jocke, som åt upp allt vid lunchen..var tar all mat han sätter i sig vägen?).

Efter ytterliggare någon timme rullade vi in i Grand Canyon. Själva canyonen var inte helt olik de som vi tidigare sett, dock rejält mycket större. Vi tänkte först åka ut på North Rim, men den var stängd för vinterväglag (what?), så det fick bli South Rim. Eftersom vi sett ganska mycket sten redan så avverkades Grand Canyon relativt snabbt innan det bar av ut på vägen igen. Eftersom vi ville komma förhållandevis nära Vegas, för att slippa köra så långt imorgon bitti, så togs det sikte på staden Kingman.

Längs Route 66 hölls den årliga amerikanarträffen (bilar), och givetvis hade hela kortegen stannat till just i Kingman över natten. Kortegen innehåller ungefär 1000 bilar, allt från riktigt gamla jänkare till nya corvetter. Eftersom mörkret infunnit sig var det relativt svårt att få till bra bilder på åkdonen, men Sverre har lyckats bränna av några grymma.

Nu sitter vi således i Kingman, lite sydöst om Vegas, för att imorgon köra inom Hooverdammen innan det är dags att bli avspelad alla pengar. 

Pictures:


North Rim stängd:(


Floden som bron gick över. 

Jocke står o spanar.

Pitten och Jocke står ute på en klippavsats, där det precis där dom står är ungefär 200 meter stup rakt ner. Till saken hör även att när man skulle ta sig ut dit så fick man gå över en passage som var en smal sten. På båda sidorna sluttade det avgrundsdjupt. Adrenalin värre!


En fjäderslok funderar på vart han ska flyga näst.


Schack vågar sig också ut nära kanten.


För att få en liten uppfattning om hur stor canyonen är. Nere i dalen ser ni Colorado River flyta.

Fejset och Sverre är asglada, medan Pitten försöker brottas med indianmaten i baksätet..inte helt lätt med en stulen tesked.


En gammal bil av något slag. Frän var den iaf!


Var egentligen en hel del bilder till. Men internet har motarbetat oss i flera dagar nu. Både hotellet i Vegas samt motellet vi sov på igår har inte haft något internet värt att hänga i julgranen.
Nu är vi iaf i Vegas och jag sitter på ett starbucks (UTAN WIFI!) och snyltar på något i närheten. Det är 32 grader utomhus och resten av grabbarna gör rätt i att ligga vid poolen. Så fort vi kommit till något ställe med lite bättre uppkoppling så utlovas en fullständig berättelse av vegasäventyret (som inte går av för hackor hittills). 

Ikväll blir det utgång på riktigt (igår var det gamblingdag). 

Mys från Pitten

Kommentarer
Postat av: Annaa

Hej Hampus bror, det har kommit post till dig hem till mig, hör av dig när ni är i närheten så du kan få det! /Annaa

2009-05-05 @ 02:09:15
Postat av: Marika

Sjuukt grymma bilder! Det ser välldigt härligt ut! Här i Kiruna börjar snön smälta bort men Gränsen är fortfarande kvar :) Så åkningen är inte helt slut för våran del än..

Ha det fint!

/MArika

2009-05-06 @ 11:45:49
Postat av: Pontus

Hej Annaa!

Vad bra att det har kommit fram. Vi är i San Francisco nu så vi är nog i LA om ca tre dagar, och blir kvar där ett tag också..

Hur får man tag på dig? Hampus sa något om att du var svår att få tag på =)

2009-05-08 @ 05:06:50
URL: http://letitsnow.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0