Dag 9, 10, 11, 12. Mycket stuf!

Håll i er, detta är nämligen ett monsterinlägg!

Dag 9, På väg mot San Fransisco samt koll av bil.

Efter en välbehövd sömn på 7 timmar letade vi upp en bilmeck. Bilen hade repat sig över natten och gick jättefint igen, dock lyste fortfarande motorservice-lampan så vi tyckte det var bättre att kolla det för att slippa ett stopp mitt i ingenstans.
Bilmecken konstaterade genom inkoppling av en dator att det var något knas med cylinder 6, troligtvis tändningen. Att bilen inte gick konstigt på morgonen berodde förmodligen på att den blivit lite för varm under gårdagens ökenkörning. Detta kunde tydligen hända enligt honom, att lång körning, utnyttjande av AC:n samt värmen kunde utöva magi mot tändspolar och tändhattar.
Inget att oroa sig för enligt honom, eftersom vi sa att bilen strax skulle säljas samt att han hade fullt upp med att ragga på en 25-åring när vi gled in på verkstaden...han släckte iaf servicelampan gratis och nöjda rullade vi vidare norrut.

Halvvägs till San Fransisco gled vi inom Nationalparken Sequoia, där det bla fanns världens största träd (i diameter, inte höjd). Ganska fränt, och några bilder brändes av innan vi drog upp mot SF. Framme var vi först klockan sent (runt 12), så det blev sovasova direkt.


En björnoxe hittades precis brevid vägen inne i Sequoia.


Closeup på björnen.


Världens största träd i bakgrunden..


Och såhär stort var det..man fick inte gå in till det egentligen, men vi var helt enkelt tvungna..


En frän ödla. Lägg märke till färgerna.


..som Fejset senare lyckades fånga. Fejs börjar få mad skillz på infångning av ödlor..

Ödlan "spelar död" och blottar sin blåa mage, strax efteråt blir han less på Fejset och gör en kamikazehopp ner på marken.


Le Pitt står o spanar ut över Sequoia..man måste ju kolla vad som är bakom klippkanten! Vägen ni ser i bakgrunden inbjöd inte direkt till snabb körning..


Tänk om en svensk ekorre skulle få en sådan här..då skulle det bli fest!


Jäkla tur vi hade att bilen stod parkerad precis där det var ett hål i trädet..


Efter Sequoia körde vi vidare upp mot SF och passerade en hel del fruktodlingar..givetvis kunde vi inte låta bli att palla lite färska apelsiner:) Sura, men goda var dom!


Dag 10, Utforskning av SF på longboard!

Uppstigning runt nio för att ta del av den eminenta motellfrukosten (som är exakt likadan överallt), därefter rullade vi neråt staden. På vägen mot Golden Gate betades Fishermans Warf, en massa fräna Pirer samt en glass av. Det visade sig vara ganska långt, så det tog ungefär 3 timmar att ta sig till GG. En ganska frän bro, hög o fin. På vägen upp fanns dessutom "Emergency Telephones" för folk som är på väg att ta livet av sig..usch och fy!

Efter GG tog vi en buss ner mot stan och kollade därefter in kringelikrokgatan och en djävulskt brant gata. Ingen vågade longboarda där eftersom samtliga branta backar slutade i en korsning med stopp-plikt. Eftersom det är svårt att stanna bara i låg fart var det inget alternativ:)
Sen tog vi en taxi upp till Ashbury Heights, som är stället där Hippiekulturen startades en gång i tiden. Detta märktes eftersom varannan butik handlade om att röka Maja. Ganska coolt kvarter, mycket fräna butiker..tyvärr var dom stängda vid tidpunkten vi var där. Vi gled istället in på restaurangen Kan Mahal och åt en sjukt god middag. Middagen bestod av flera olika rätter till ett bra pris..very najs!

Därefter gled vi ner en bit längs med Heights, delade en punch på 3 liter och tog därefter en taxi ner till 18th and Valencia där det sas ligga en del bra uteställen. Några bra uteställen hittades dock inte, men vi hittade en ganska soft bar full med skejtare och slappt folk. Återigen, very najs!
Tidig hemgång (runt 0130) för att få lite sömn inför morgondagen.


En buske mitt på gatan? Jäklar va konstigt...


..men det sitter ju en gubbe bakom löven såklart. Vad gör han där..?


..Jo, han skrämmer livet ur förbipasserande. Här stod vi i 20 minuter och bara kollade på skrämda människor. Sjukt kul idé!


Dagens glass, Golden Gate i bakgrunden.


En stor bro är vad det är!


Snygg bild med snygga motiv...


Varför bygger man hus såhär snett?


En av alla pirer. I bakgrunden syns downtown SF.


Den klassiska kringelikrokgatan.


Startgroparna vid övergångsstället. Jocke ser ut att vilja vara först.


För 40 år sedan hade man nog hamnat på ön i bakgrunden om man gjorde såhär..Schack leker lite.


En massa amerikanskor solar och för ett jäkla liv. Grymt underhållande att kolla på de slöa, otympliga djuren!


Statyn verkar ju ha varit byggd för att hålla i longboards!


Dag 11, mer utforskning av SF samt öl!

Idag tog vi lite sovmorgon och gled upp mot Ashbury Heights runt lunch. Där intogs frukost och kollades i en hel del fräna butiker. Därefter inhandlade Fejset en välbehövd longboard (nu har vi alla vars en) och sedan köptes ett 12-pack öl och vi satte oss i Golden Gate Park. Parken innehöll en hel del alternativa människor och det luktade grönt exakt överallt!
Efter att ölen intagits och några longboardrundor runt parken var genomförda så tänkte vi ta oss ner mot stranden. På kartan såg det ganska kort ut..men efter rullning i nerförsbacke i nästan 30 minuter nådde vi till slut stranden..den låg alltså sjukt långt bort!
Väl på stranden tyckte Pitten, Jocke och Schack att det skulle vara en lysande idé att bada..
Så, av med alla kläder förutom jalingar (man vill ju inte stå naken på en strand i the largest gay cities of the world!), och springa i. Vattnet var chockerande kallt, max 10-12 grader..så det var snabbt upp och försöka lufttorka.
Ganska snabbt insåg vi att bomullsjalingar torkar sjukt långsamt, så vi drog på oss shortsen och drog vidare.
När vi checkat Lincoln Park så delade vi på oss. Fejs och Pitt drog upp till Ashbury Heights igen för att köpa lite t-shirts, resten av gänget drog ner till downtown.

Efter maten var vi alla lite runda och därefter följde en fin utgång på kvällen. Något slitna idag.


Gatsystemet här går inte av för hackor. Backar exakt överallt!


En klassisk spårvagn, som än idag drivs av kablar som löper under gatan. Vi var inne o kollade stället där motorerna satt och drev allt. Stora drivhjul nå djävulskt!


Sjukt mysig stad!


Ta bort all trafik och tänk longboard..naaajs!


Sverre glider ner mot stranden i Golden Gate Park


Dag 12, byebye SF och tjena Santa Cruz!

Lite slitna steg vi idag upp relativt tidigt (9..men vissa kom hem 4, så det var trötta miner). Vi lämnade SF och åkte söderut på Highway 1. Ganska snart efter att vi lämnat SF så började kusten bli frän. Mycket vatten och klippor.
Efter någon timme rullade vi in i Santa Cruz, där resten av dagen spenderades. I princip hela dagen har det varit gött strandhäng med lite bad och glass. Därefter har det longboardats runt och kollats på surfare.
Middagen ikväll var något extraordinärt, nämligen Sushi-buffé! Vi betalade 12 dollar per skalle och fick äta hur mycket sushi vi ville - så jäkla värt!

Nu bor vi på ett motell 5 mil söder om Santa Cruz (att bo inne i SC var omöjligt dyrt, så vi började röra oss neråt). Imorgon väntar transport mot LA för att på måndag få gå på Six Flags - något vi längtat efter sedan vi kom hit!

Hoppas ni orkat läsa såhär långt:) God natt!

// Sverre och Schack med bilder. Pitten med text.

Kommentarer
Postat av: Bruno

Har för mig att den där mannen som skrämmer folk med busken har varit med i något program med Filip och Fredrik..? Six Flags är sjukt fränt! När vi var där var det störda köer men får ni chansen så måste ni åka X (tror den heter så) en bergochdalbana där stolen snurrar likt ett hjul på sidan.

2009-05-10 @ 11:08:02
URL: http://pebes.blogg.se/
Postat av: Jonte

Grymt!!!

2009-05-10 @ 11:09:37
URL: http://dancingdrummer.blogg.se/
Postat av: Anna

Shit pommes vad bra ni verkar ha det! Kram

2009-05-10 @ 19:04:29
URL: http://secondhandsisters.blogg.se/
Postat av: Hp

Pb detta stämmer det är buskmannen och han är med i usas skönaste tror jag det var. Helt vansinnigt roligt att titta på.X2 heter förövrigt berg och dalbanan som du pratar om. Den kräver en speciell biljett men vi ska göra allt för att få tag i den. Hur det går kommer nog upp så småningom.

2009-05-11 @ 07:16:20
URL: http://letitsnow.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0