Dag 14-17, Los Angeles - San Diego

Dag 14, LA Six Flags!

Efter tredubbel dos åksjukepiller och ett i det närmaste bisarrt ladd va det dags för Six Flags! Redan på håll såg vi nöjesfältet och dess berg och dalbanor torna upp sig. Med inställningen "vi ska åka allt" entrade vi parken. Efter ungefär fyra coasters gjorde sig magen påmind och halva frukosten placerades i en buske. Så va det dags för den efterlängtade Superman, acceleration 0-100mph (160km/h) på sex blankt, sedan en nittigrades böj rakt upp. Det sas att det skulle va 6,5s tyngdlöshet innan man återvände längs samma spår baklänges. Men detta va tyvärr en besvikelse, inte alls så läskig som vi hoppats. På grund av kassa berg och dalbanegener gjorde jag mig av med resten av frukosten medan de andra åkte ett par banor med för mycket snurr och baklängesåkning i. För att lugna ner kroppen en aning åktes alla vattenbanor där Jocke lyckades bli blötast av alla.

I högsäsong hade det varit en omöjlighet att åka samtliga åk på en dag, men eftersom vi turistar relativt tidigt på säsongen va det i princip folktomt på området och köerna lös med sin frånvaro, sjukt najs. När dagen led mot sitt slut återstod bara en bana, X2! En berg och dalbana där stolarna kan snurra och anpassar sig för att det ska bli så jävligt som möjligt. Alla stolar va försedda med högtalare som spelade peppande musik på hög nivå och gav en helt sjuk åkupplevelse. Thumbs up!

Dagens höjdare:
Tatsu - Sjuk framåtloop
Goliath - Så hög fart och skarpa kurvor att det svartnade helt för ögonen
X2 - Helheten va en störd upplevelse

Dagens besvikelse:
Amerikanska åksjukepiller
Superman

På kvällen tog vi in på ett Motel mitt i Hollywood. Hollywood blvd såg ut som vilken sunkig bakgata som helst, fast med massa stjärnor på backen.

Fick tips från nån local om en bra celebertybar utan dresscode. Det va ett riktigt skönt ställe med live rockmusik och massa damer med välköpta hyllor.

Dag 15, Hollywood och Universal studios

Ett besök på universal studios känns som ett givet dagsprojekt i filmens huvudstad Hollywood. Där bjöds det på fräna 3D-filmer, berg och dalbanor i filmmiljöer, kända skådisdjur och en grym waterworldshow med mycket action och feta explosioner. Riktigt trevligt, så trevligt att vi inte hann med det kanske viktigaste för dagen, en tour bland alla uppbyggda kulisser. Som tur va kostade ett årskort lika mycket som ett dagskort så vi siktade in oss på ett återbesök.


Walk of fame


Turistbild.nu

Kvällen avnjöts med en longboardtur längs Bay watch-stranden Venice beach.


Longboard längs Santa Monica och Venice beach, najs!

Dag 16, LA - San Diego

Återbesök på Universal studios för att åka en studiotour och spana in diverse kulisser. Det va ett äkta turisttåg med äkta turister och en äkta turistguide med äkta dåliga skämt. Men kulisserna va sjukt coola. De verkar spara på allt, massa gamla stadsmiljöer, villakvarter, en  flygkrasch, en tunnekbanestation som drabbas av jordbävning mm mm.


Kulissbygge


Kulisser från Hajen


Flygplanskrasch


Lätt misshandlad jumbojet


Bluescreen il gigante, där bland annat Truman Show spelats in


Fullstora hus i Grinchenstuk

När Universal kändes gjort åkte vi genom Beverly Hills och kollade på feta villor. Ganska snart kändes även det avklarat och vi återvände till Venice beach för att spela volleyboll och leka på stranden. Där hängde vi i väntan på att bilköerna skulle lägga sig en smula.

Väl ute på motorvägen igen, med siktet inställt på San Diego dörnade vi Carpool lane (en fil som bara bilar med två eller fler personer i bilen får nyttja) som i princip va helt tom. De övriga fem filerna va det kö i..

När vi rullade in mot Pacific Beach i San Diego stannade vi vid ett rödljus. Då dyker det upp en bil i filen bredvid där det hänger ut en Pitbull genom rutan. Djur och naturvännen Fejset hissar glatt ner sin ruta och säger "Tjena vovven" varpå hunden får nåt visst i blicken och går till attack! Fejset får en nära döden upplevelse då den börjar skälla så fradgan yr och försöker samtidigt slänga sig ut ur sin bil och in genom Fejsets ruta, men snabbt som en iller hinner han få igen rutan. Fejset satt sedan helt tyst resten av kvällen något blekare än vanligt.

Dag 17, San Diego

Dagens mission, sälj bilen. För att försöka möta en så bred köparkrets som möjligt började dagen med att försöka ta bort alla klibbor vi dekorerat pärlan med. Det visade sig att ökenhettan hade gjort underverk på vidhäftningsförmågan. Vi fick ta till naglar, isskrapor och en hel del Gordon gin (visste vi skulle få användning för den flarran tids nog). Efter mycket stök gav vi oss iväg för att hitta en biltvätt och någon skön bilskojare. Första stoppet blev hos en Chevyhandlare som tyckte "Släng ut den på craigslist för en femma och en fimp så ni blir av med skiten, jag är inte intresserad". Eftersom vi såg att han hade brat-gener och ingen känsla för hur en inkörd bil ser ut gav vi oss vidare. Vi styrde in på en biltvätt där bilen handtvättades av ett gäng skumma mexare som gjorde ett riktigt dåligt jobb till ett högt pris. Efter ytterligare ett par bilhandlare hittade vi de bilskojare vi letat efter. De gjorde en grundligare översyn, sparkade på däcken och luktade på inredningen. De gav oss ett bud på 1800dollar, vilket är hälften av vad vi gav. Men hittar vi ingen köpare innan tisdag förmiddag så får de ta den.


Skeptisk bilhandlare kollar in oljeflödet

Imorgon väntar San Diego zoo. Fickorna är fyllda till bredden med makaroner för att kunna mata och bli biten av så många djurarter som möjligt.

/Sverre

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0